Een kater, niemand wordt er gelukkig van maar wij hebben ze toch ooit weleens. Iedereen kijkt weleens te diep in het glaasje, en dat moet kunnen, maar als jij je de volgende dag weer goed wilt voelen dan heb je wel manieren nodig om van deze kater af te komen. Gelukkig hebben wij de vijf beste anti katermiddeltjes verzameld.

De anti kater pil

De naam zegt het al, deze pil tegen een kater zorgt ervoor dat de kans op een kater een stuk kleiner wordt. Een hangover pil bevat het stofje asparagine, een stofje wat zijn naam heeft van de asperges waar het veel in zit, en dit stofje versnelt het afbraakproces van alcohol. Hierdoor wordt de alcohol sneller afgebroken en zal je ook minder of helemaal geen last hebben van een kater.

Veel water drinken

Water is over het algemeen een wondermiddel voor het lichaam, en als we het over een kater hebben is dit geen uitzondering. Water drinken gaat de uitdroging tegen die alcohol veroorzaakt en de kater symptomen met zich meebrengt. Ideaal dus om bijvoorbeeld de hoofdpijn van een kater tegen te gaan.

Havermout met banaan en honing

Jouw lichaam raakt een hoop belangrijke voedingsstoffen kwijt wanneer de alcohol moet gaan afbreken, en deze kun je grotendeels met dit ontbijt aanvullen. De koolhydraten in havermout stabiliseren de bloedsuikerspiegel en de vitaminen in bananen vullen de vitaminereserves aan en gaan bovendien hoofdpijn tegen. Bovendien bevat honing ook nog vitamines die jouw lichaam nodig heeft.

Cola oftewel suiker

Je zou niet denken dat een colaatjes je in dit scenario kan helpen, maar dat kan zeker wel. Wanneer je nog wat aangeschoten en slaperig bent zal je de suiker in cola je meer alert maken. En als het al te laat is en je misselijk in bed ligt dan kan cola jouw maag kalmeren, zolang de prik eraf is in ieder geval. Hierdoor ben je sneller van jouw misselijkheid af.

Een eitje met zout

Wanneer je geen zin hebt in havermout dan is dit een andere optie van ontbijt die ook zal helpen met een kater, een ei bevat namelijk cysteïne, een stofje dat jouw vochtpeil reguleert en zo uitdroging tegengaat. Zout helpt je uiteraard ook met het vasthouden van vocht waardoor de hoofdpijn sneller weg is en je eerder van jouw kater af bent.

Dit waren de vijf beste anti katermiddeltjes, en met deze middeltjes kom jij jouw brak dag wel door. Onthoudt natuurlijk wel dat je deze tips niet regelmatig nodig gaat hebben want dan wordt het tijd om eens naar je drankgedrag te kijken en te beoordelen of dit nog allemaal wel zo goed loopt, en als je inderdaad teveel drinkt wordt het tijd om hulp te zoeken of in ieder geval zelf proberen jouw alcoholconsumptie te minderen. Maar als dit je af en toe gebeurd is er niks aan de hand en kun je gewoon van deze anti katermiddeltjes gebruik maken.