Msign studio
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een goede bedrijfsfilm laten maken; hoe doe je dat?

Een bedrijfsfilm maken of laten maken is voor veel bedrijven tegenwoordig een cruciaal onderdeel van het communicatieplan binnen hun onderneming. En dat is niet verwonderlijk want een bedrijfsvideo heeft als uiteindelijke doel om meer omzet en winst voor het bedrijf te genereren. Met een bedrijfsvideo kan een organisatie zich onderscheiden van de concurrent, mits de bedrijfsfilm professioneel in elkaar is gezet.

Hoe kun je een bedrijfsfilm maken?

Een bedrijfsfilm wordt merendeels door de marketing- of communicatieafdeling van een bedrijf onder handen genomen. Met de prima camera’s die de smartphones tegenwoordig hebben, is een bedrijfsvideo zo opgenomen. Hierbij moet echter niet vergeten worden dat een bedrijfsfilm alleen maar werkt wanneer het een professionele uitstraling heeft. Hierdoor komt het ook vaker voor dat een bedrijf het maken van een bedrijfsvideo uitbesteedt aan een professionele videoproducent zoals Playforward.

Het uitbesteden van je bedrijfsvideo

Het uitbesteden van je bedrijfsvideo aan een professioneel bedrijf zorgt ervoor dat jouw bedrijf blijvend in beeld wordt gebracht bij je klanten. De video raakt je doelgroep en is veelzijdig te gebruiken. Een professioneel bedrijf maakt je hele bedrijfsfilm op maat waarbij een vaste werkwijze gevolgd wordt om tot een zo optimaal resultaat mogelijk te komen. Tevens word je van advies voorzien in de distributie van je bedrijfsvideo.

Dit proces besteed je eenvoudig uit

Een soepel werkproces zorgt voor een goede samenwerking tussen de videoproducent en de opdrachtgever. Daarom wordt er veelal met een overzichtelijk stappenplan gewerkt waarbij op elke afzonderlijke fase feedback geleverd mag worden:

  • Brainstormsessie: start van het proces waarbij wensen en ideeën opgesteld worden
  • Script schrijven: een creatief en sterk script wordt opgesteld en verwerkt
  • Filmen: op locatie worden de beelden opgenomen
  • Montage: de beelden worden gemonteerd tot een krachtige video
  • Oplevering: je video wordt eventueel nog aangepast en dan aan je opgeleverd

Voor al deze fases in het proces schakel je Playforward in.

Gerelateerde artikelen

Social media uitbesteden? Your Business Online

SEO Leiden

Meer weten over administratie uitbesteden? Lees deze blog