Veel voorkomende staandaard reparaties bij wasmachine reparatie Amsterdam

Wanneer je wasmachine loopt, gaat deze meestal door een laatste centrifugeercyclus, waarbij de trommel snel ronddraait, waardoor overtollig water uit je kleren wordt afgevoerd, waardoor ze droger en klaarliggen om te worden opgehangen of in de droger te worden geplaatst. Een van de meest voorkomende problemen bij huiseigenaren met hun wasmachines is dat de machine plotseling niet zal draaien, waardoor kleding nat blijft na de wascyclus.

Wasmachine reparatie Amsterdam beschikt over een uitgelezen team van wasmachine monteurs

Het kan zeer frustrerend zijn om met een kapotte wasmachine om te gaan – het doen van wasgoed buiten je huis kan een groot ongemak zijn, en de machines zijn niet altijd eenvoudig te repareren, waardoor je een monteur nodig hebt voor de reparatie van uw apparatuur. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om het probleem met uw machine te identificeren en het in een mum van tijd weer aan het draaien te krijgen.

Wasmachine reparatie Amsterdam en wat u zelf kunt doen voordat u belt

Ga naar de basis

Voordat u de telefoon opneemt en direct belt voor reparatie van uw wasmachine, controleert u snel of het deksel van uw wasmachine goed gesloten is. De meeste machines gaan niet in een centrifuge totdat het register registreert dat het deksel volledig is gesloten voor de veiligheid en zelfs het kleinste verstopping kan voorkomen dat het niet draait.

Terwijl u het deksel onderzoekt, controleert u het plastic lipje dat op de schakelaar drukt om aan te geven dat het deksel gesloten is. Als het tabblad is verbroken, moet u het vervangen. Zoek vervolgens de schakelaar en druk erop. Als er niet op wordt geklikt of een gesloten deksel wordt weergegeven terwijl u de klep ingedrukt houdt, moet u deze laten vervangen.

Controleer vervolgens uw instellingen. Soms worden wasladingen ingesteld om cycli in cycli in plaats van normale cycli door centrifugeren per ongeluk te laten inwerken. Controleer ten slotte de trommel om ervoor te zorgen dat de kleding aan één kant niet samenklontert. Een ongebalanceerde belasting voorkomt soms dat de machine ronddraait en dat deze gaat trillen.

Als uw deksel gesloten is, de trommel in balans is en de cyclus correct is, kan het probleem bij een intern onderdeel liggen.

Controleer de riemen

Aandrijfriemen, aandrijfmotoren en motorkoppelingen werken allemaal samen om de trommel van uw wasmachine te laten draaien. Als een of meer van deze onderdelen defect raken door slijtage in de loop van de tijd, zal de trommel niet draaien zoals het hoort of helemaal niet draaien.

De aandrijfriem kan losraken, slijten of volledig breken, waardoor de motor niet kan draaien. Als je de drum heel gemakkelijk zonder veel weerstand met je hand kunt draaien, is de riem misschien gebroken.

Er is ook iets genaamd een aandrijfmotor koppeling gemaakt van kunststof en rubber, die is gemonteerd op de motor en transmissie. De koppeling kan verslijten en defect raken en moet worden vervangen. Op dezelfde manier kan de aandrijfmotor zelf slijten, breken en moeten worden vervangen. Als de motor aan de orde is, kunt u een sputterend geluid van uw wasmachine horen terwijl deze werkt.

Als u de oorzaak van het probleem niet kunt achterhalen of als u zich niet op uw gemak voelt bij het zelf repareren van uw apparaat, dan is wasmachine reparatie Amsterdam hier om u te helpen! We hebben meer dan 30 jaar tevreden klanten bediend met ons uitgebreide assortiment reparatieservices, van wasmachines en drogers, tot koelkasten en vaatwassers.

Komt u er zelf niet uit en hebt u toch een monteur nodig? Neem dan contact op met wasmachine reparatie Amsterdam.

https://witgoed-reparatie.net