Msign studio
Dienstverlening

Een vakkundig én ervaren letselschade advocaat

Mr. Thomas van Dijk is een zeer gerespecteerd letselschade advocaat in Den Haag en omgeving. Als u benieuwd bent naar ervaringen van cliënten, verwijzen we u naar de ‘klantbeoordelingen’ op zijn website. “Het was meteen goed.” “Zeer prettig contact!” en “professioneel “ zijn zomaar wat zinnen en zinsneden die u daar tegenkomt.

Diverse onderwerpen helder besproken

De heer van Dijk houdt een online blog bij dat zeer interessant is om te lezen. Onderwerpen die hij bespreekt zijn onder meer whiplash-problematiek, de steeds zakelijker houding van verzekeringsmaatschappijen en de rechten van slachtoffers van misdrijven.

No cure-No pay

Wat betreft het no-cure-no-pay principe, daar is mr. van Dijk voorstander van. Met name omdat financieel kwetsbare klanten geen grote risico’s lopen als zij een advocaat inschakelen. Echter, bij letselschadezaken mogen advocaten niet altijd via de no-cure-no-pay methode werken. Dit is alleen toegestaan bij ingewikkelde zaken waar niet direct duidelijkheid bestaat over wie aansprakelijk is. Advocaat van Dijk licht een en ander graag toe en kan zich dan eventueel ook over uw zaak buigen.

First party verzekering

Een actueel onderwerp in de letselschade praktijk is de first party verzekering. Het Verbond van Verzekeraars is een onderzoek gestart naar een mogelijke toepassing ervan. Een groot verschil met het huidige systeem is dat bij first party verzekeringen de schade rechtstreeks geclaimd kan worden bij de eigen verzekeringsmaatschappij. In feite is de vraag naar aansprakelijkheid dan niet meer aan de orde. Zouden first party verzekeringen gangbaar worden dan is de verwachting dat veel schadezaken aanzienlijk sneller afgehandeld worden. Aan dit mogelijk nieuwe systeem zijn echter ook nadelen verbonden. Zou wijst mr. van Dijk er op dat bijvoorbeeld verkeersslachtoffers er niet op vooruit zullen gaan wat hoogte van vergoedingsbedragen betreft. Verder zal het inschakelen van juridische bijstand ook lastiger worden, omdat deze kosten niet zomaar meer vergoed worden.

Wilt u meer weten over first party verzekeringen of heeft u een letselschade advocaat nodig? U kunt vandaag nog contact opnemen met advocaat Thomas van Dijk.  

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/