Als je op zoek bent naar tips tegen een kater of een manier om snel te ontnuchteren dan kom je vaak uit bij de anti-katerpil, maar hoe werkt zo’n anti-kater pil eigenlijk? Dat zullen we vandaag ontdekken, en bovendien hebben we nog wat tips tegen een kater om de werking van de pil te ondersteunen

Hoe werkt een anti-katerpil?

Het werkzame stofje in een anti-katerpil noemen we asparagine, asparagine is een aminozuur wat genoemd is naar asperges, omdat asperges er boordevol mee zitten. Premulon zit vol met asparagine, en asparagine is een stofje wat de lever ondersteunt met het afbreken van alcohol. Op die manier wordt de afbraak versnelt en kun je dus snel ontnuchteren. Bovendien heeft asparagine een bloedzuiverende werking waardoor de afvalstoffen sneller je lichaam uit zullen zijn. Op die manier heb je dus minder last van een kater of kun je snel ontnuchteren wanneer je dit nog niet bent.

Van de premulon anti-katerpil moet je er 4 tot 6 nemen met water, dit kun je voor, tijdens of na het nuttigen van alcohol doen. Ideaal dus als tips tegen een kater en ook een goede manier om snel te ontnuchteren. Maar je kunt beide van deze oplossingen nog sneller bereiken met enkele extra tips hieronder

Veel water drinken

Wanneer je een anti-katerpil neemt moet je hier sowieso al water bij drinken, maar het is zeker niet onverstandig om nog een paar extra glazen water te nuttigen. Water zorgt er namelijk voor dat je sneller nuchter wordt, maar ook dat de kans op een kater een stuk kleiner is. Water gaat namelijk de uitdroging tegen die alcohol veroorzaakt, en hierdoor heb je veel minder kans op bijvoorbeeld hoofdpijn.

Probeer zo veel als mogelijk te slapen

Wanneer je snel ontnuchteren wilt dan is het slim om veel proberen te slapen, je lichaam heeft namelijk meer energie om de alcohol af te breken wanneer je aan het slapen bent, en dus gaat het sneller. Bovendien kost het sowieso tijd om te ontnuchteren, en gaat die sneller wanneer je aan het slapen bent. En wanneer je een kater wilt voorkomen is het ook slim om veel proberen te slapen, zo kom je aan het meeste energie. Bovendien kun je zo ook deels door jouw kater heen slapen wanneer de anti-katerpil het toch niet allemaal alleen aan kon.

Wanneer je de anti-kater pil en deze tips tegen een kater gebruikt dan je de volgende keer gewoon van een drankje genieten zonder dat jij jezelf de volgende dag verschrikkelijk voelt. Dit betekent natuurlijk niet dat dit een excuus is om jezelf regelmatig helemaal van de wereld te drinken, dat is nooit goed voor je, en kan veel gezondheidsproblemen opleveren. Ga dus ook niet meer drinken omdat je een anti-katerpil op hebt, maar geniet gewoon van de volgende ochtend zonder een bonkend hoofd en een maag die overstuur is.