Heb je je telefoon laten vallen of ben je toe aan een nieuwe mobiele telefoon? Kies dan eens voor een refurbished Iphone. Een bijna spiksplinternieuwe telefoon voor veel minder geld. Het grootste voordeel van een refurbished Iphone is dus dat het minder kost. Een refurbished Iphone is een mobiel die al weleens gebruikt is, maar helemaal als nieuw wordt opgelapt.  Een tweedehands toestel dus, maar je merkt er dus bijna niets van.

Verschillende categorieën refurbished Iphone.

Je kunt een refurbished Iphone in verschillende categorieën en prijsklassen kopen. De duurste categorie is een refurbished Iphone zo goed als nieuw, deze iPhone heeft geen gebruikerssporen, ziet er nog puntgaaf uit en heeft een lange batterijduur. De tweede klasse, vaak B-klasse genoemd is een mobiel met lichte gebruikerssporen. Je kunt denken aan kleine krasjes op de achterkant van de telefoon of dat de hoeken van de telefoon klein beetje beschadigd zijn. De laatste categorie – de C-klasse – is de goedkoopste categorie. Een refurbished Iphone uit deze groep heeft vaak veel gebruikssporen, zichtbare krassen en de telefoon is ook iets ouder. Het voordeel is wel dat er zo veel zuiniger met elektronica wordt omgegaan.

Doe onderzoek

Er zijn veel verschillende aanbieders op het internet die allemaal een een refurbished Iphone verkopen. Zo scheelt het veel in de garantie die de verkoper aanbiedt. Waar de ene verkoper nog 12 maanden garantie aanbiedt, zegt een andere aanbieder dat hij 24 maanden garantie geeft. Met een refurbished Iphone uit klasse C is het wel verstandig om dit goed te onderzoeken. Een langere garantie is voor deze toestellen vaak handig. Ook de prijs per toestel kan enorm verschillende per aanbieders. Daarom geven wij als tip dat je eerst eens goed rond moet kijken op internet en vergelijk de refurbished Iphones met elkaar voordat je er eentje aanschaft