Automonteurs zijn belangrijk, maar commerciële mensen zijn ook een essentieel onderdeel van het autobedrijf. Het hebben van de juist commerciële instelling is erg belangrijk en het aanleren van deze vaardigheden is ook niet altijd even eenvoudig. Het volgen van een commercieel opleidingsplan kan u zeker helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Wat dacht je van het maken en houden van tevreden klanten? Het opbouwen en onderhouden van klantrelaties? Of het verbeteren van bedrijfsprocessen? Allemaal vaardigheden die je leert tijdens het volgen van een commercieel opleidingsplan. 

Het belang van social media

Hoe kan je het beste communiceren met jouw klanten? Is dat door te adverteren in lokale bladen? Of moet je juist social media inzetten om jouw doelgroep te bereiken? Dit zijn vragen waar je altijd bij stil moet staan en goed onderzoek naar moet doen. Wat de meest effectieve manier is ligt helemaal aan de doelgroep die jij wil aanspreken. Zorg dat je dit goed in kaart hebt, zodat je geen onnodig geld hoeft uit te geven. Een commercieel opleidingsplan voor jouw garage biedt hiervoor een uitkomst. Je leert bijvoorbeeld hoe je jouw doelgroep bepaalt, hoe je sociale media slim kan inzetten en de zin/onzin is van bloggen. 

Het belang van commerciële vaardigheden

‘Harde’ salesvaardigheden zijn totaal overbodig. Een goede band met je klant is veel belangrijker. Bouw een vertrouwensband op en geef de klant het juiste advies. Het geven van het juiste advies draagt namelijk ook bij aan de vertrouwensband. Wijs de klant op eventuele mankementen als de auto voor een onderhoudsbeurt uw garage binnenkomt. Zo voorkomt de klant onnodige kosten in de toekomst, en kan jij extra werkzaamheden uitvoeren. Zo genereer je meer omzet. Klantgerichtheid is dus erg belangrijk en staat centraal in ieder commercieel opleidingsplan. Tijdens deze opleiding leer je onder andere het verbeteren van je verkoopstrategie en hoe je dit omzet in meer omzet en rendement. Tijdens het commercieel opleidingsplan wordt er gewerkt met herkenbare praktijksituaties. Want leren doe je het beste in de praktijk. Heb je interesse in het volgen van een commercieel opleidingsplan? Bekijk dan wat Automotive Academy te bieden heeft. Automotive Academy: het onafhankelijke instituut dat alle automotive kennis van Nederland onder één dak samenbrengt.

https://automotiveacademy.nl/