Msign studio
Image default
Telefonie

Reisverzekering afsluiten voor je telefoon

Ook op vakantie is je telefoon onmisbaar. Even een leuk restaurantje opzoeken, nagaan waar het mooiste strand is en opzoeken wat brood ook alweer is in het Spaans. Je telefoon neem je goed beschermd mee in een hoesje Samsung A50. Zo gebeurt er niks met je telefoon als jij over hobbelige bergweggetjes rijdt. Hoe zit het met de verzekering van je telefoon als je op reis bent? Daar hebben wij het antwoord op.

Verzekerd op reis

Als je op vakantie gaat, sluit je een reisverzekering af. Zo ben je verzekerd voor schade aan je bagage of persoonlijke schade door ziekte of een ongeluk. Als je je telefoon meeneemt op vakantie, is het goed om na te gaan of deze voldoende verzekerd is. Je reisverzekering dekt ook schade aan je telefoon als deze per ongeluk ontstaan is. Dit valt bij de meeste verzekeraars onder de bagagedekking. Vergelijk verschillende reisverzekeringen en kijk naar de maximale dekking en het eigen risico. Bedenk ook of je nog andere elektronische apparaten meeneemt zoals een laptop of tablet. Sommige verzekeraars sluiten een mobiele verzekering wel uit, dus let hierop bij het vergelijken. 

Op welke vergoeding kan je rekenen?

De vergoeding verschilt per verzekeraar. Het eigen risico varieert tussen 50 en 100 euro. Is je schade hoger dan het eigen risico? Dan betaalt de reisverzekeraar het restant. Het maximum bedrag waarvoor je telefoon verzekerd is, kent een nog grotere variatie. Dit bedrag loopt van 100 euro tot 5.000 euro. Vergelijken loont dus zeker. Zeker als je een wat duurdere telefoon hebt, is het goed om naar het maximaal verzekerde bedrag te kijken. Neem je telefoon gerust mee op vakantie, maar zorg ervoor dat deze goed beschermd is en als er toch iets gebeurt, ben je goed verzekerd.

 

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-a50-hoesjes/