Msign studio
Image default
Energie

3 tips voor een duurzame woning

Hecht jij ook veel waarde aan de duurzaamheid van jouw woning? Wil jij met jouw duurzame woning een positieve bijdrage aan het milieu leveren? En wil jij ervoor zorgen dat de toekomstige generaties ook nog met veel plezier van onze aardbol gebruik kunnen maken? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen.

De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen allesbehalve stilgestaan. Juist door deze ontwikkelingen ben je in staat om op een relatief makkelijke manier een duurzame woning te creëren. Maar, hoe doe je dat nou? Wij hebben drie handige tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: zonnepanelen op het dak

Meer en meer huishoudens in ons land kiezen voor de plaatsing van zonnepanelen. Is dat opmerkelijk? Nee, allerminst. Met de zonnepanelen ben je namelijk in staat om zelf eigen energie op te wekken. Je gaat hierdoor een stuk minder aan de energieleverancier betalen, waardoor je de energiekosten laag weet te houden.

Bovendien is het fiscaal ook nog interessant om voor zonnepanelen te kiezen. Zo kun je in veel gevallen van een subsidie vanuit de overheid genieten. Dankzij deze subsidie weet je de terugverdientijd van jouw zonnepanelen verder te verkorten! 

Wil je duurzame energie op gaan wekken? Dan is het ook interessant om te kiezen voor een duurzame energieleverancier. Je kunt hierbij onder meer voor Vattenfall energie kiezen; dit bedrijf doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk met het milieu om te gaan.

Tip 2: huis isoleren

Wist je dat de warmte in jouw huis redelijk makkelijk kan ontsnappen? Dat is althans het geval als de isolatie in jouw huis niet perfect is. Zorg er daarom voor dat de vloeren, het dak en de muren goed geïsoleerd zijn. Hiermee weet je de warmte perfect in jouw huis te houden, waardoor je een stuk minder energie hoeft te stoken. Dit is uiteraard ook weer beter voor het milieu in ons land!

Tip 3: kies voor een slimme thermostaat

De verwarming hoog laten staan als je niet thuis bent? Dat is onwijs zonde. Het kan echter altijd voorkomen dat je vergeet om de verwarming uit te zetten. Indien je voor een slimme thermostaat kiest, kun je de verwarming echter op afstand bedienen. Ook dit is een prima mogelijkheid om jouw huis op een duurzame manier in te richten.

Een duurzame woning merk je niet alleen aan de hoogte van jouw energierekening terug, maar ook aan jouw gemoedstoestand. Je weet immers dat je bewust en goed met het milieu en onze aardbol omgaat!