Msign studio
Image default
Entertainment

5 tips voor het boeken van een DJ

Een DJ vinden voor uw bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest of ander feest is een hele opgave, vooral omdat het aanbod de laatste jaren erg groot is geworden. Maar hoe zorg je nu voor een groots feest voor jezelf en jouw gasten? Een goede DJ voelt de sfeer aan, kan daarop inspelen en gebruikt jouw wensen als basis voor een geweldige avond. Maar hoe vind je zo’n DJ?

Tip 1: Vind de klik

Zonder gasten is een feest niks, maar gasten die je niet leuk vindt nodig je natuurlijk niet uit. Hetzelfde geldt voor een DJ. Een DJ zal grotendeels de sfeer gaan bepalen, dus moet je er wel vertrouwd bij voelen. Let er daarom dus goed op dat je echt een klik hebt met de DJ, het is namelijk zonder die klik erg moeilijk de sfeer tussen jou en je gasten te begrijpen. DJ’s plannen vaak vooraf een afspraak in, telefonisch of persoonlijk, en bij deze afspraak voel je al snel of er een klik aanwezig is en je kunt dan zonder zorgen uitkijken naar de avond.

Tip 2: Lees eerdere ervaringen

 

Je bent zeker niet de eerste die een feestje organiseert, en hierdoor hebben veel DJ’s al op eerdere feesten gestaan. Gasten van deze eerdere feesten laten vaak hun ervaring achter op verschillende manieren en zo kan je jezelf nog beter informeren over de DJ. Wanneer je deze klantervaringen op zoekt, zorg en dan zeker voor dat je er meerdere leest want elk feest is anders. Zo ben je verzekerd dat de DJ aan de kwaliteit voldoet die je zoekt en voor een geslaagd feestje zal zorgen.

Tip 3: Bekijk goed alle mogelijke opties

Het is mogelijk dat je zelf al een DJ kent uit jouw persoonlijke kring. Natuurlijk is dat hartstikke goed, maar wees voorzichtig. Vaak eindigen dit soort feesten dan met dat de DJ er zijn eigen feest van maakt, in plaats van rekening houdt met jou of de gasten. Dit komt omdat hij bekend is met de gasten en daardoor sneller zijn eigen ding gaat doen. Een goede DJ baseert zich op jouw wensen en zorgt ervoor dat het feest compleet afgestemd is naar jouw voorkeuren. Het is natuurlijk belangrijk dat het feest voor iedereen geslaagd is, maar het allerbelangrijkste is dat jij er zelf een geweldige avond van beleeft en alles naar jouw wens is. Het is ten slotte jouw feest.

Tip 4: Licht- en geluidstechniek

Techniek is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is een erg belangrijk onderdeel bij het boeken van de perfecte DJ. Denk hierbij aan het aantal gasten en de sfeer die u wilt creëren. Hoe meer gasten, hoe groter de geluidsinstallatie natuurlijk moet zijn, anders kan niet iedereen optimaal genieten van het feest. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten verlichting die allemaal bijdragen aan de juiste sfeer van uw feest. Wanneer je een DJ wilt boeken, vergeet dan niet te vragen wat voor installatie hij of zij meebrengt zodat je zeker weet of het past bij het feest. Stem vooral af met de locatie van het feest en de DJ wat de mogelijkheden zijn.

Tip 5: Bekijk foto’s en video’s

Een DJ gevonden die je goed bevalt? Probeer dan zo veel mogelijk beeldmateriaal te verzamelen zodat je een goed beeld hebt van hoe het eruit zal zien op jouw feest. Denk hierbij aan de website van de DJ, het YouTube kanaal en eventuele klantbeoordelingen waar video’s en/of foto’s bijgevoegd zijn. Op deze manier kan je de DJ zien draaien en weet je zeker dat hij of zij degene is die je zoekt om jouw feest te laten slagen.