Msign studio
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over Labelprinters

Labelprinters of labelwriters gebruik je om tekst en afbeeldingen op zelfklevende etiketten of tape labels te printen. Hiermee zorg je bijvoorbeeld dat je ordners, kantoorartikelen of mappen een duidelijke omschrijving hebben. Met labelprinters kan je naast etiketten ook adres-, product- en barcodestickers printen. Of als je geen tekst wilt printen, maar een duidelijke afbeelding dan is dit ook een optie.  

Labelprinters: welke bestaan er?

Er zijn verschillende modellen labelprinters. Je kan kiezen voor een vast model labelprinter of een mobiele labelprinter. Als je op een vaste plek constant print dan kan je beter voor een vast model kiezen.

Deze zijn met name geschikt voor grote aantallen die je print. Dit zijn bureaumodellen voor intensief zakelijk printen of een industrieel model voor gebruik in bijvoorbeeld een magazijn. Draagbare labelprinters gebruik je vooral op verschillende plekken en als je maar af en toe een label of etiket moet uitprinten.  

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn twee manieren waarop je met een labelprinters label en etiketten kan bedrukken. Dit is mogelijk via thermische overdracht of direct thermisch. De labelprinters die direct thermisch printen maken gebruik van een waslint of een speciale waxribbon. Deze moet af en toe vervangen worden. Als je kiest voor direct thermisch printen dan kies je voor een labelprinter die warmte toepast op thermisch papier en zo de woorden drukt. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van inkt.

Het is met name geschikt voor etiketten die niet lang mee hoeven te gaan, aangezien de bedrukking sneller slijt. Het wordt met name gebruikt voor het drukken van verzendetiketten. Als je kiest voor thermische overdracht dan kies je voor een labelprinter met een inktlijn en heb je geen thermische laag nodig op je etiketten. Deze labelprinters zijn minder gebruiksvriendelijk, maar de etiketten zijn wel langer leesbaar en kunnen dus langer mee. Meet weten? Klik hier voor meer informatie.

https://www.optimumgroup.nl/printers-en-linten