Msign studio
Image default
Bedrijven

Ben je klaar om een kinderopvang te starten? Zo kom je erachter

Een kinderopvang starten voelt vast als een langgekoesterde droom die je eindelijk gaat laten uitkomen. We zeggen lang gekoesterd, omdat er best wel wat voor nodig is om gastouder te worden of een kinderopvang te starten. Heb je de volgende zaken op orde? Dan ben je er helemaal klaar voor.

Je huis kinderproof maken

Wanneer je zelf gastouder wilt worden of een eigen kinderopvang in Den Haag wilt starten, moet je ruimte hebben om de kids ook daadwerkelijk op te kunnen vangen. Wees dus eerlijk tegen jezelf of je daar de ruimte voor hebt: je hebt bijvoorbeeld ruimte nodig waar de kinderen kunnen spelen, ruimte waar je de jongste kinderen moet verschonen en een plek waar de kinderen hun middagslaapje kunnen doen. Een lege ruimte is dus een must.

Papieren in orde maken

Er komt heel veel administratie bij kijken. Check of je de benodigde diploma’s hebt en vraag een VOG aan, die heb je sowieso nodig als je met kinderen wilt werken. Ook moet je zorgen dat jouw opvangplek aan veiligheids- en hygiëne-eisen voldoet. Verder is het belangrijk om je financiën altijd goed bij te houden.

Bereid om langer door te werken

Een eigen kinderopvang in Den Haag runnen kost heel veel tijd. Je moet ook buiten de gewone opvanguren werken. Denk aan de administratie bijwerken, opruimen en je inlezen in de nieuwste wet- en regelgevingen rondom een kinderopvang in Den Haag. Daarbij moet je natuurlijk leuke, nieuwe activiteiten en uitjes plannen. Het is dus geen gewone baan, maar een soort levensstijl. Aan de andere kant: als dit echt je passie is, voelt het vaak niet als werk.

Omgaan met kritische ouders

Je weet het vast al, maar je bent nu eindverantwoordelijk voor de kinderen die je onder je hoede krijgt. Houd er dus rekening mee dat ouders het niet altijd eens zijn met wat je doet. Je kunt de nodige hobbels al wegnemen door duidelijk te vertellen hoe jouw kinderopvang te werk gaat. Misschien ben je iemand die de kids graag iets bijbrengt en wilt focussen op ontwikkeling. Misschien wil je juist de focus leggen op het sociale en ervoor zorgen dat kinderen echt vriendjes kunnen worden en samen spelen.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/