Computer krakers hebben er sinds kort een nieuwe hobby bij. Het kraken van sloten met behulp van lockpick tools… Het kraken van sloten is namelijk erg vergelijkbaar met het kraken van computer systemen.

 

Het is daarom niet zo verbazend dat computer hackers lockpicking ook interessant vinden. Het gaat deze lockpickers nieteens zo zeer om de praktische toepassingen. Maar ze vinden het gewoon hartstikke leuk om een slot op deze manier te kunnen openen.

 

De ultieme puzzel; een slot!

Sloten zijn er namelijk voor gemaakt om dit te verkomen, de ontwerpers hebben er veel over nagedacht en er is veel energie in gestoken. Als je dit dat vervolgens zelf te slim af kan zijn kan dat een enorme kick geven.

Lockpickers hebben vaak een enorme bewondering voor de sloten die zo openen. Om een slot te openen moet je namelijk een hele intieme connectie met het slot hebben dat je opent. Je moet je voorstellen dat de pinnen die binnenin het slot zitten maar enkele milimeters groot zijn.

Als je deze succesvol naar de juiste positie wilt brengen vergt dat enorm veel precisie en vaardigheid. Juist omdat het zo moeilijk is, is de voldoening des te groter als het dan ook daadwerkelijk lukt om het slot te openen met deze methodes.

Lockpicking is daarom een vaardigheid voor mensen met een grote passie voor sloten en de werking daarvan.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hacker