Msign studio
Image default
Bedrijven

Een container huren om puin af te voeren

Je wilt een puincontainer gaan huren omdat je bezig bent met een verbouwing van je huis of je tuin. Je weet niet waar je heen moet met het afval en daarom ben je je aan het oriënteren om een puincontainer te huren. Je komt er al snel achter dat er in een puincontainer van alles afgevoerd mag worden. In een puincontainer mogen bijvoorbeeld bakstenen, stenen, metselpuin, grindtegels en dakpannen afgevoerd worden. Dat is handig want dat zijn onderdelen die je kwijt wil. Het voordeel van een puincontainer huren is dan ook dat je al je afval in een keer kan afvoeren. Zo kun je lekker doorgaan met de verbouwing, zonder dat je omkijken hebt naar al het puin.

Formaten

Een puincontainer huren doe je natuurlijk niet iedere dag. Je wil een puincontainer huren die voldoende ruimte heeft voor het afval wat je hebt. Goed nieuws want de puincontainers zijn er in meerdere formaten. Je hebt drie afmetingen en een gesloten container. Zo heb je de 3 m3 voor €125,- zonder de BTW, de 6 m3 voor €135,- zonder de BTW en de 10 m3 voor €185,- zonder de BTW. Daarnaast heb je nog een gesloten container van 10 m3 voor €195,- zonder de BTW. Wanneer je een puincontainer huurt komt de BTW hier uiteraard nog bij.

Verboden afval

Het afval wat in de puincontainer mag is net al benoemd. Toch mogen er ook een aantal dingen absoluut niet in de puincontainer. Dingen die niet in deze container mogen zijn gips, asfalt, dakgrind en puinzakken. Ook mag er geen ander afval in als puin. Asbest en vergelijkbaar materiaal zijn ook verboden. Zorg dus dat dit niet in de container terecht komt.

Huren

Wanneer je een puincontainer huurt mag deze container maximaal vier weken blijven staan. Dit is inbegrepen bij de prijs van de container. Ook het plaatsen, afvoeren en de milieutoeslagen zitten al in de prijs. Let wel op want de container mag maar maximaal tot twintig centimeter boven de rand worden gevuld. Is de container hoger gevuld dan twintig centimeter dan kan de container niet worden afgevoerd.

 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/puincontainer-huren/