Msign studio
Bedrijven

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

De levensduur van zonnepanelen zijn gesteld op minimaal 25 jaar. Je wilt natuurlijk dat je zonnepanelen gedurende deze tijd goed blijven functioneren. Omdat zonnepanelen niet bewegen en vast zitten, hoeven ze niet veel onderhouden te worden en gaan ze nooit kapot. De werking van zonnepanelen nemen wel enigszins af. Uit een Duitse zonne-installatie is gekomen dan de panelen maar 3,9% vermogen verliezen over een tijdspanne van 36 jaar! Een kwalitatief goede zonnepaneel heeft een vermogensgarantie van de fabrikant. Dit houdt in dat er na 25 jaar nog minimaal 80% van het oorspronkelijke vermogen moet hebben. Zoek dit dan zorgvuldig uit als je opzoek bent naar zonnepanelen.

Bespaar op je rekening

Denk je dat zonnepanelen niet rendabel zijn in Nederland. Dan heb je het goed mis. Nederland heeft de laatste jaren opvallend veel zonuren gehad. Daarnaast wekken zonnepanelen ook met bewolking elektriciteit op, zelfs met een sombere herfst- en wintermaand wekken ze nog energie op. Nederland beschikt daarom over een klimaat waar zonnepanelen zeker rendabel zijn. De zonnepanelen zorgen ervoor dat je energierekening afnemen tot zelf helemaal verdwijnen. Het terugverdienen van je zonnepanelen wordt al binnen 10 jaar gedaan!

Zonnepanelen aanschaffen

Wil je zonnepanelen aanschaffen? En weet je hoeveel je er wilt aanschaffen? Dat is afhankelijk van twee factoren, namelijk de beschikbare ruimte op het dak en jouw energieverbruik. Heb je een klein huishouden van twee personen? Dan liggen je energiekosten waarschijnlijk niet heel hoog. Na een berekening ben kan je met 16 zonnepanelen al flink wat energie opwekken. De prijs van de zonnepanelen verschillen per energieverbruik, maar ook per vermogen. Gemiddeld ben je wel een paar duizend euro kwijt voor het aanschaffen van zonnepanelen. Denk echter hierbij na dat dit ook snel weer terug verdiend kan worden. Heb je weinig ruimte op je dak? Kies er dan voor om gedeeltelijk met zonnepanelen jouw energie te voorzien. Laat je altijd goed informeren bij bijvoorbeeld Ribbers Solarworks voor het aanschaffen van zonnepanelen.