Msign studio
Image default
Woningen

Je riool ontstoppen in Zoetermeer

Je riool ontstoppen in Zoetermeer

Photo by PublicDomainPictures on Pixabay

Het ontstoppen van afvoeren kan een lastige klus zijn en u nog geld kosten ook. Een overlopende afvoer kan allerlei problemen veroorzaken en zelfs leiden tot structurele schade aan uw huis. Als u last heeft van verstopte afvoeren of als uw huis ondraaglijk begint te ruiken door verstopte afvoeren, is het tijd om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Volg daarvoor onze gids voor riool ontstoppen Zoetermeer.

Hoe een afvoer te ontstoppen: Tips en trucs

– Gebruik een ontstopper om een afvoer te ontstoppen. Plunjers worden geleverd met een sifonbuis die in de afvoer kan worden gestoken om alles eruit te zuigen wat de afvoer verstopt. Zorg ervoor dat de afvoer niet al schoongemaakt is met chemische afvoerreiniger, en gebruik dan de ontstopper om de verstopping te verwijderen. – Maak de afvoer vrij door er zuiveringszout in te doen. Los wat zuiveringszout op en giet het in de afvoer. Zuiveringszout neutraliseert geuren en verzacht en lost alles op wat de afvoer verstopt.

Gebruik geen chemische afvoerreinigers.

Rioolontstopper is een magische chemische stof die in uw leidingen kan gaan en alles oplost wat ze verstopt. Maar, zoals hierboven vermeld, het ontstopt ze ook. Chemicaliën zijn nuttig voor het opruimen van een verstopping, maar ze mogen niet worden gebruikt als reguliere reinigingsmethode. Dit kan uw leidingen beschadigen en op lange termijn ernstige problemen veroorzaken. Als u een verstopping in uw leidingen heeft, gebruik dan geen ontstopper. Schakel in plaats daarvan een professional in die uw leidingen op de juiste manier kan ontstoppen.

 

Maak de afvoer vrij door er zuiveringszout in te doen.

Zuiveringszout is goedkoop en makkelijk te gebruiken. Doe wat in een kom en voeg wat heet water toe. Schep het zuiveringszout eruit met een zeef en doe het in de kom met het zuiveringszoutwater. Roer en laat het afkoelen voordat je het in de afvoer giet. Baking soda is geweldig in het breken van detritus dat uw leidingen verstopt.

 

Gebruik een afvoer voor stilstaand water

Als u een gootsteen of een toilet hebt dat af en toe verstopt raakt, probeer dan een gootsteenstop of een emmer eronder te zetten om als afvoer voor het water te dienen. Dit voorkomt dat het overloopt, wat vervelend kan zijn, maar ook dat uw leidingen verstopt raken.

 

Controleer op verstoppingen in uw leidingen

Houd in de gaten of er water in uw straat of tuin staat. Zorg er ook voor dat er geen water in de leidingen van uw huis blijft staan. Dit geldt ook voor de gootsteen, het toilet, de vaatwasser en andere afvoeren. Als u water ziet lopen in uw tuin of op straat, bel dan onmiddellijk een loodgieter. Dit is vaak het teken dat uw leidingen ontstopt zijn en nu overlopen.

 

Gebruik een grondboor om afvoerschermen schoon te maken.

Een grondboor is eigenlijk een pijpenreiniger. Het is een lange, flexibele staaf die in een afvoer kan worden gestoken om verstoppingen, waaronder haar en ander vuil, op te ruimen. Ze hebben een borstel aan het uiteinde die gebruikt kan worden om schermen of zeefjes die de afvoer blokkeren te ontstoppen.

 

Spoel uw toilet door met water…

en gebruik de gootsteen om hem te ontstoppen. Als je een toilet hebt dat verstopt raakt of overloopt, haal dan het water uit je leidingen door het toilet te spoelen. Doe hetzelfde met de gootsteen, indien mogelijk.

 

Lees meer

– Afvoer ontstoppen met zuiveringszout en azijn – Hoe een afvoer ontstoppen met azijn en zuiveringszout – Hoe een afvoer ontstoppen met een ontstopper – Een afvoer ontstoppen met koffiedik – Een afvoer ontstoppen met zuiveringszout en zout – Een afvoer ontstoppen met een ontstopper en een dweil – Wat zijn de beste afvoeropeners? EINDE

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-zoetermeer/