Msign studio
Image default
Bedrijven

Juist appartementen en studio’s zijn geliefd bij beleggers

Veel mensen die in een appartement wonen schrikken van de populariteit onder kopers, waardoor hun appartement of kleine studio woning enrorm is gestegen in prijs. Daardoor vragen appartement en studio eigenaren zich af hoe dat kan. Daardoor moet u weten dat vooral beleggers en investeerders de woningprijzen aan het opdrijven zijn. En het gevolg is dat ook particulieren meer moeten bieden om kans te maken om een appartement of andere woning te kunnen kopen. De verkoop van appartementen is erg geleifd onder investeerders, omdat zij vooral geïnteresseerd zijn in starterswoningen. Dat is dan ook de reden dat bijvoorbeeld duurdere appartementen zoals penthouses midden in een grote stad, niet zo populair zijn bij beleggers. 

Enorme stijging in korte tijd van appartementen

Een kleine studio die u wellicht voor €80.000 heeft gekocht een jaar of 20 geleden kan nu zomaar in prijs zijn verdubbeld. Vooral sinds 2016 zien we golven met forse stijgingen van soms wel 6 of zelfs 10% per jaar. En als die prijzen dan 5 jaar achter elkaar zo blijven stijgen, dan is er bijna sprake van verdubbeling in amper 6 jaar tijd. Waar u misschien in 2016 een appartement voor €150.000 kon kopen, zijn deze inmiddels een ton meer waard. Dit zijn dan natuurlijk wel appartementen in een van de grote steden of de middelgrote gemeentes eromheen. Bijvoorbeeld Amstelveen, Capelle aan den Ijssel of Rijswijk. Deze steden liggen dichtbij de grote steden Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Sons Real Estate is een opkoper en bemiddelaar die de hoogste prijs voor uw appartement of studio kan realiseren en dit in extreem korte tijd zonder langdurig en onzeker verkooptraject. De verkoop van uw appartement is daardoor nog leuker en fijner voor u!

Beleggers willen betaalbare huizen met mogelijkheden voor verhuur

Beleggers en investeerders zijn vooral geïnteresseerd in betaalbare huizen die ze kunnen verhuren. En de verhuurmarkt is volop gevuld met studenten of gewone mensen die een alternatief zoeken op een sociale huurwoning, waar inmiddels wachtlijsten bestaan van 10 jaar of meer. Een particulier huur huis is daardoor ook in aandeel gestegen op de vastgoed of verhuurmarkt. 

Er zijn uiteraard nog veel meer oorzaken waardoor uw studio of appartement in waarde is gestegen. Zo zit er natuurlijk nog veel meer achter de redenen van beleggers om te willen verdienen aan woning verhuur!

https://sonsrealestate.nl/appartement-verkopen/