Msign studio
E-Books

Kobo Aura One of Amazon Kindle Oasis?

In het premiumsegment zijn twee e-readers die aan elkaar gewaagd zijn. Dit zijn de Kobo Aura One en de Amazon Kindle Oasis. Allebei hebben ze een groot scherm en zijn ze waterdicht. Dit artikel is bedoeld voor mensen die zich af vragen welke ze beter kunnen kopen.

Kobo Aura One

Het scherm van de Kobo Aura One meet 7.8 inch (bijna 20 cm). Dit is het grootste scherm wat Kobo heeft in zijn productenlijn. Het heeft een resolutie van 1872px bij 1404px wat zorgt voor een pixeldichtheid van meer dan 300 pixels per inch. De rand rondom het scherm is smal, wat ervoor zorgt dat je makkelijk de bladzijden om kan slaan of in kunt zoomen met je vingers.

Het scherm is erg gelijkmatig verlicht aan de achterkant door middel van LEDs. Er zijn geen zogenaamde lichtbloedingen aanwezig in het scherm. De LEDs die gebruikt worden zijn RGB leds, deze kunnen dus naast wit licht ook andere kleuren weergeven. Dit zorgt ervoor dat Kobo ook mogelijk maakt dat er minder blauw licht gebruikt wordt, wat beter zou zijn voor je slaap.

De waterdichtheid wordt aangegeven met een niveau van IPX8. Hij kan tot 2 meter onder water tot 2 uur. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je e-reader nat wordt tijdens het badderen of bij het zwembad. Voor het beschermen van je e-reader kun je altijd gebruik maken van een Kobo Cover.

Technisch gezien heeft hij ook genoeg power. Hij heeft een 1GHz processor en 512MB aan intern geheugen. Dit is hetzelfde als veel nieuwe Kindle e-readers. Er zit 8 gigabyte aan geheugen in wat niet uitbreidbaar is met een SD kaart.

Amazon Kindle Oasis

Met een scherm van 7 inch is het scherm van de Kindle Oasis net iets kleiner dan de Aura One. Het heeft een resolutie van 1680px bij 1264 px wat eenzelfde pixeldichtheid oplevert van zo’n 300 pixels per inch.

De LEDs die worden gebruikt als achtergrond verlichting zorgen voor een evenwichtige verlichting van het scherm. Er is een lichtsensor ingebouwd zodat de achtergrond verlichting automatisch wordt aangepast aan de plek waar je aan het lezen bent. Als het licht is zal er weinig achtergrondlicht worden gebruikt, bij middelmatig licht juist veel en bij heel weinig licht zal er ook maar een klein beetje licht nodig zijn. Er wordt gebruik gemaakt van witte LEDs, dus de functie die de Aura One heeft om de hoeveelheid blauw licht tot een minimum te beperken is hier niet aanwezig.

De Kindle Oasis heeft dezelfde IPX8 rating als de Aura One. Ook heeft deze een 1Ghz processor en 512 mb aan intern geheugen.

Conclusie

Al met al ontlopen de verschillende e-readers elkaar niet veel. Het verschil zal eerder afhangen van de plek waar je je e-books wil kopen en de software die geïnstalleerd is op de e-reader. Met beide e-readers zal je geen miskoop doen.