Msign studio
Image default
Bedrijven

Leren is door de zure appel heen bijten

Wie goed wil leren, moet door de zure appel heen bijten. Veel mensen lijken er niet meer aan te willen. We leven in een wereld van de zogenaamde ‘snackable content’. Een term die ook helemaal aansluit bij wat het is: makkelijke informatie. Het nadeel is dat we minder leren. Terwijl de parels juist zitten in de diepte. Wil jij ook eens echt iets leren? Zonder van de hak op de tak naar van alles te vliegen dat je eventjes leuk vindt? Dan zijn hier wat tips.

Stel jezelf duidelijke doelen

Het is belangrijk dat je duidelijk voor jezelf moet hebben, wat je moet weten voordat je kunt zeggen dat je de materie beheerst. Dat klinkt nogal vaag. Dus daarom volgt hieronder een voorbeeld.

Wat is cnc frezen?

Stel dat je wil weten: wat is cnc frezen? Wanneer is er dan sprake van dat je echt weet: wat is cnc frezen? Durf je met zo’n vraag als ‘wat is cnc frezen’ de diepte in te gaan? Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen tegen jezelf dat je weet wat cnc frezen is als je de definitie kunt benoemen. Dit is echter natuurlijk nog super oppervlakkig. Wil je het echt weten? Dan kun je doelen stellen waarvoor een diepe verwerking nodig is. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

  • Dat je weet wat voor soort gereedschap ervoor kunt gebruiken.
  • Dat je weet hoe je de machine voor cnc frezen moet bedienen.
  • Dat je weet hoe je zelf cnc frezen kunt.

Dat laatste doel kun je bijvoorbeeld als behaald beschouwen als je zelf succesvol cnc frezen hebt toegepast.

Het mooie van door de zure appel heen bijten

Het is heel verraderlijk om te denken dat je, als je ongeveer weet hoe een ander het doet, dat je het al kent. Dan krijg je nooit het gevoel en de kennis over hoe het precies moet. Dan ga je dus de diepte uit de weg. Dat is jammer, want juist daardoor ervaar je flow. Daarnaast ervaar je dat je daadwerkelijk een bepaald resultaat behaald. Dat geeft voldoening. En dat red je niet door het bij ‘snackable content’ te houden.

https://cncnederland.nl/cnc-frezen/