Msign studio
Image default
Zakelijk

Leren netwerken met outplacement

Netwerken is een belangrijk middel om zaken tot stand te brengen. Veelal heb je andere mensen nodig om je aspiraties te verwezenlijken. Ook bij het vinden van personeel en van werk speelt netwerken een belangrijke rol.

Degenen met de beste netwerken zullen het snelst hun doel bereiken. Tijdens outplacement is er vaak veel aandacht voor het begrip netwerken. De essentie van netwerken is dat anderen het de moeite waard zijn om jou te kennen en door jou gekend te worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat er bij netwerken sprake moet kunnen zijn van een tweerichtingsverkeer, van brengen en vragen.

Gunnen en verwerven zijn 2 woorden die zeer dicht bij elkaar staan en in het geval van netwerken boven aan staan. Dit betekent onder meer dat het niet handig is om te beginnen met netwerken op het moment dat het nodig is, bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar werk. Gunnen staat niet voor niets voor verwerven. Eerst geven en dan pas ontvangen. In het Engels: “give to get”.

Wat kun je zoals geven? Je kunt bijvoorbeeld kennis en ervaring delen. Sociale media bieden daartoe leuke mogelijkheden. Wil je geen eigen blog starten dan kun je altijd proberen om ergens gastblogger te worden. Dat doe ik onder meer hier. Je kunt een oude of nieuwe presentaties online delen en als workshop aanbieden. Twitter is er ook zo een. Ook daar deel ik  zaken met mijn netwerk zaken die ik de moeite waard vind om te delen. Je kunt over een onderwerp een paper schrijven en deze online publiceren. Sommige mensen maken zelfs gebruik van de mogelijkheid om on-line een boek uit te geven.  Wil je jezelf helemaal van deze tijd positioneren dan kun je inspelen op de iPad rage, How to Publish Ebooks in the Apple iPad Investeren in netwerken kost tijd en als je er wat uit wilt halen moet je er tijdig mee beginnen. Sociale media bieden tal van mogelijkheden om te netwerken en daarbij delen van kennis en ervaringen als vertrekpunt te nemen.  Begin klein en je zal zien dat op termijn ook anderen naar jou toe zullen komen om zaken met jou te delen. Zo ontstaan er allerlei win win mogelijkheden.

https://www.outplacementverzekering.nl