Msign studio
Image default
Bedrijven

Saffraan: de duurste smaakmaker ter wereld

Saffraan wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt als specerij voor maaltijden in het Middellandse Zee gebied, Zuid-Azië en het Midden-Oosten. Het wordt gewonnen uit de saffraan krokus en verwerkt in zeer diverse gerechten. Het middel is het meest kostbare specerij dat verkrijgbaar is. Ook gebruikt men saffraan voor medische toepassingen. Het helpt tegen vele kwalen.

Waar kunt u saffraan allemaal voor gebruiken?

Saffraan is toe te passen in diverse gerechten uit de Middellandse Zee, het Midden-Oosten of Zuid-Azië. Het is vaak een onmisbaar ingrediënt in exotische gerechten. Denkt u aan: paella, risotto, Bouillabaisse soep of kipkebab. Qua smaak lijkt het nog het meeste op honing of bloemen. Maar ook heeft het een geneeskrachtige werking. De kapsules helpen tegen stress, vermoeidheid en mentale ziekten. Het kan ook behulpzaam zijn om gewicht te verliezen danwel libido verhogend werken voor zowel mannen als vrouwen. Kortom, het middel heeft vele toepassingen.

Waarom is saffraan zo duur?

U zult zich afvragen waarom saffraan poeder zo duur moet zijn. De meeldraden van de saffraan krokus moeten handmatig geoogst worden. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn ca. 150.000 bloemen nodig. Kortom, het is een zeer arbeidsintensief proces. Men noemt het daarom ook wel het rode goud. Voor 10 gram saffraanpoeder betaalt u € 50. Dat brengt de kiloprijs op € 5000.

Kwaliteit van Crocussatives is onmiskenbaar hoog

Alle saffraan producten van het bedrijf Crocussatives zijn getest door Eurofins Scientific, ‘s werelds marktleider op het gebied van voedsel en milieu. Daardoor kan Crocussatives een veilig product garanderen. Het wordt geteeld in Frankrijk, Spanje, Marokko en Bulgarije en is zowel als specerij verkrijgbaar als kapsule , maar ook kunt u saffraan bollen bestellen. Alle producten zijn ISO gecertificeerd en worden binnen 2 tot 10 werkdagen bezorgd.