Msign studio
Image default
Gezondheid

Sporthorloges heren

Sporthorloges heren

Als je jouw hardloop prestaties wilt verbeteren, dan geven sporthorloges veel inzicht in je trainingen. Tegenwoordig is een sporthorloge heren redelijk betaalbaar en geven ze een schat aan informatie. Je kunt tegenwoordig met een hardloophorloge de exacte afstand, tempo, cadans, hartslag en nog veel meer meten. 

Een goed hardloophorloge is veel meer dan een alledaagse activity tracker. Een goed hardloop horloge beschikt over een ingebouwde GPS, om zeer nauwkeurige metingen te doen en op trainingsprogramma’s op te nemen en te beoordelen. Bekijk ook de best geteste sporthorloge dames. We hebben meer dan 40 heren modellen getest. Dit is het beste sporthorloge voor heren van 2021:

Beste sporthorloge heren 2021

Hieronder staan de beste Garmin sporthorloges. We hebben in 2021 ook een uitgebreide test gedaan voor het beste Polar sporthorloge.

Garmin Forerunner 245 Music

De Forerunner 245 is lichter en ziet er beter uit dan zijn voorganger, en heeft nog steeds ruimte voor een groter scherm en een batterij, die 24 uur in GPS-modus of zes uur GPS plus muziek meegaat. Muziek is een belangrijk kenmerk van het horloge, want de Forerunner 245 is het enige serieuze sporthorloge onder de €280 dat muziekopslag biedt en de mogelijkheid om te synchroniseren met streamingdiensten zoals Spotify. 

Als het gaat om de trackingfuncties voor hardlopers zal de 245 Music iedereen tevreden stellen, behalve de meest technisch geobsedeerde hardlopers. Het heeft een nauwkeurige afstands- en hartslagtracking, je kunt trainingen laden, en als je klaar bent met hardlopen krijgt je informatie over het trainingseffect van jouw training en een beoordeling of uw totale trainingsbelasting effectief is of niet. De Forerunner 245 music is wat ons betreft het beste sporthorloge voor heren.

De Garmin Forerunner 245 beschikt ook over een pulsoximeter om het zuurstofgehalte in je bloed te kunnen zien. Er is een body battery-functie die je energie gedurende de dag toont. Het scherm is beter af te lezen door de hogere resolutie. Er is niet alleen GPS beschikbaar om je activiteiten te tracken, maar ook de Europese en Russische standaarden Galileo en Glonass.

Garmin Forerunner 945

D Garmin Forerunner 945 is de top van de Garmin Forerunner-reeks en op dit horloge vinden hardlopers vrijwel iedere functie die ze zich maar kunnen wensen. Daarnaast hebben ook beoefenaars van andere sporten veel aan de 945. Het horloge bevat vele sportprofielen – bijvoorbeeld voor zwemmen, yoga, triatlons en roeien –  en een multisportmodus, waarmee het makkelijk switchen is.

De Forerunner 945 is een buitengewoon goed sporthorloge voor heren en biedt de beste sporttracking van elk horloge dat beschikbaar is, naast slimme functies als muziek en kaarten. Het heeft ook een comfortabele pasvorm, dankzij het lichtgewicht frame, en een sterke batterij met een levensduur van 36 uur GPS (tien uur GPS plus muziek). 

Wat de 945 onderscheidt van de meeste andere Garmin-horloges, is de gedetailleerde informatie dat het biedt over jouw training. Behalve een analyse van jouw totale belasting en het resultaat van een training, kan dit sporthorloge ook je vooruitgang bekijken per anaerobe drempel. Het kijkt kus naar je anaerobe en hoge en lage aerobe drempel.

Garmin Forerunner 45

De Forerunner 45 is een briljant hardloophorloge voor beginners en vooral voor koopjesjagers, maar heeft ook meer dan genoeg mogelijkheden om zelfs ervaren lopers tevreden te stellen. Met de ingebouwde GPS, een hartslagmeter die we zelfs tijdens hoogintensieve runs nauwkeurig vonden, en de mogelijkheid om gestructureerde trainingen op je pols te volgen, ontbreken er geen vitale run-tracking-functies.

Beginners die voor een eerste evenement trainen zullen de nieuwe Garmin Coach-functie nuttig vinden.

De beste toevoeging is waarschijnlijk de compatibiliteit met gestructureerde workouts. Je kunt dus allerhande trainingsprogramma’s personaliseren en downloaden naar je horloge.

Dit betekent ook dat je er de programma’s van Garmin Coach kan uitvoeren. Dit zijn trainingsprogramma voor 5K, 10K en een halve marathon, die zich aanpassen aan jouw niveau en tempo en waarbij je kunt kiezen tussen drie verschillende coaches die je tijdens je training helpen met video’s en informatie.

Het genereert trainingsplannen voor evenementen zoals 5K’s of halve marathons die zijn afgestemd op uw huidige vaardigheden en doelen, en synchroniseert gemakkelijk met het horloge zodat u de trainingen op het plan kunt volgen.

Garmin Fenix 6 Pro

Als je op zoek bent naar ongelofelijk lange runs in de wildernis, dan is de Fenix 6 Pro het horloge dat je om je pols wilt hebben. Het heeft kleurenkaarten aan boord die je kunt gebruiken om routes te maken, samen met een enorme levensduur van de GPS-batterij van 36 uur (60 uur op de Fenix 6X Pro als je graag extra betaalt voor het grotere horloge). Je kunt deze batterijduur ook verlengen met behulp van de Power Manager op het horloge – de Fenix vertelt je zelfs hoeveel uur batterij je nog hebt en hoeveel uur je daar nog aan kunt toevoegen door bijvoorbeeld de verbinding met je telefoon uit te schakelen of de helderheid van de achtergrondverlichting te verminderen.

De Fenix 6 Pro heeft ook alle beste sporttracking-functies die Garmin biedt, dat wil zeggen de beste sporttracking-functies die elk apparaat biedt. Je krijgt een gedetailleerde trainingsanalyse plus PacePro, die je helpt bij het tempo van de wedstrijden op basis van kilometerstanden die rekening houden met de hoogte van je route. Het horloge heeft ook ruimte voor muziek en synchroniseert draadloos met een Spotify premium account.

Best activity tracker: Fitbit Charge 4

Er zijn hele goedkope activity trackers te koop voor minder dan 100 euro. Maar toen Fitbit GPS toevoegde aan de populaire Charge-lijn, is de Fitbit Charge 4 één van de beste activity trackers voor hardlopers. 

De toevoeging van GPS betekent dat lopers een nauwkeurigere afstandsmeting krijgen. Er is ook een basis interval modus zodat je inspanning- en rusttijden kunt instellen.

De Charge 4 brengt ook alle gebruikelijke Fitbit-voordelen met zich mee, zoals het bijhouden van slaap en al je dagelijkse bewegingen, zoals wandelen, fietsen en zwemmen. 

Voordelen sporthorloge

De voordelen van een sporthorloge zijn:

  • Inzicht in je prestaties tijdens en na het sporten
  • Je kunt trainen op vetverbranding om gemakkelijker af te vallen
  • Merk het verschil tussen je gevoel versus de harde feiten van het sporthorloge
  • Je kunt jezelf actief verbeteren door je resultaten te analyseren
  • Trainen in de juiste hartslagzones helpt je om sneller te worden en prettiger lange afstanden te kunnen lopen
  • Niet alleen handig bij hardlopen maar ook bij fietsen, wandelen, skaten, tennissen, schaatsen en veel andere sporten
  • Hulpmiddel om de adviezen van je sporttrainer of uit een medische keuring ook echt op te volgen
https://sporthorloge.info/sporthorloge-heren/