Msign studio
Image default
Kinderen

Suggesties voor vrijetijdsbesteding met je gezin

Suggesties voor vrijetijdsbesteding met je gezin

Zou het niet geweldig zijn als we allemaal het grootste deel van onze middagen konden reserveren voor beweging en amusement? Je moet er alles aan doen om tijd vrij te maken, aangezien het belangrijker is om voor onze gezondheid te zorgen. Gezinnen leven in een hectisch tijdperk. Zowel volwassenen als kinderen worden geconfronteerd met talloze verplichtingen in hun overvolle levensstijl. Er lijken misschien onvoldoende uren in de dag te zitten om alles te bereiken wat je wilt. Toch is er hoop. De relatie tussen alle leden van het gezin wordt sterker met elke gedeelde ervaring. Het is daarom van cruciaal belang om quality time met je kinderen door te brengen. Het is misschien makkelijker dan je denkt. Het kan bijvoorbeeld gaan om de aanschaf van een kinderfiets 3 jaar voor je kinderen om hen te leren fietsen. Het kan een nieuw recept zijn om samen te maken en het vervolgens samen op te eten. Jullie kunnen een horrorfilm kijken op een avond in het weekend. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je moet gewoon creatief zijn en de tijd vrij maken.

Buitenactiviteiten met je gezin

Jullie kunnen samen een wandeling of trektocht maken in de buurt. Het kan ook in jullie stad of een nabijgelegen park, dierentuin of natuurreservaat zijn om meer over de omgeving te weten te komen. Plan een familie-uitje, neem dan een picknick mee en geniet gewoon van elkaars gezelschap. Vraag je kinderen naar school of activiteiten en vrienden tijdens het eten van de lunch. Vertel hen over jouw jeugd en je ouderlijk huis. Je kunt verhalen delen over hun grootouders of tantes en ooms die aan bod komen. Vertel ze over de plaatsen waar je bent geweest en de plaatsen waar je nog naartoe wilt reizen samen met hen. Je kunt ook de stad of het land uit. Vergeet dan alleen niet je sleutelhouder overal mee naartoe te nemen. Geef je kinderen het vermogen om te dromen en te ontdekken.

Binnenactiviteiten met je gezin

Of het nu te warm of te koud of te nat is of gewoon een van die dagen waarop je liever binnen blijft. Er zijn nog steeds genoeg binnenactiviteiten voor jou en je gezin om van te genieten. Maak een gigantische bananasplit waar iedereen van kan genieten in plaats van popcorn terwijl jullie naar een favoriete film kijken. Speel charades of een bordspel. Koop een goedkope plastic trofee en geef deze een week aan de winnaar tot de volgende familieavond. Slaap met zijn allen lekker in de woonkamer met tent en slaapzakken als het weekend is. Vertel tot diep in de nacht enge verhalen bij griezelige activiteiten. Je kunt ook naar de nabijgelegen coffeeshop gaan en daar je werk of schooltaken samen doen. Dit kan als je schema’s te krap zijn maar je toch iets anders wil doen samen met je gezin. Je hoeft alleen je laptop rugzak mee te nemen en je bent klaar om te gaan. Je hebt daar een soort binnensfeer in de coffeeshop met goed eten en muziek.

Gedeelde hobby’s en interesses

Maak er een gezinsactiviteit van als jij of je kinderen een bepaalde passie hebben, zoals fotografie of kunstnijverheid of het verzamelen van voetbalkaarten of munten. Bezoek een kunst- en handwerkbeurs of een antiekmarkt of een rommelmarkt bij jou in de buurt. Het is opmerkelijk hoe het delen van je tijdverdrijf met je gezin een passie voor je kind kan worden. Adopteer dus deze geweldige gezinsactiviteiten om de gewoonte te ontwikkelen om tijd met je gezin door te brengen.