Msign studio
Image default
Woningen

Tips om je woning te ontruimen

Het ontruimen van een woning is vaak een beladen gebeurtenis. Er kunnen vele redenen zijn om een woning te ontruimen. Deze lopen vaak erg uiteen. Denk bijvoorbeeld aan echtscheidingen, overlijden, persoonlijk faillissement, openbare verkoop, emigratie of een verhuizing. Bij dergelijke gebeurtenissen is het fijn om hulp te krijgen bij het uitvoeren van een ontruiming. Dit kan een gedeeltelijke hulp, volledige hulp of extra uitgebreide hulp zijn. Zo zijn er ook vaak mogelijkheden voor bijvoorbeeld een bijzondere schoonmaak. Door een professionele aanpak kan een ontruiming snel en goed worden uitgevoerd. En het neemt jou een hoop werk uit handen. Om de kosten voor een woningontruiming te kunnen drukken zetten we een aantal tips voor jou op een rij.

Hoe kies ik de juiste ontruimer?

Een goede ontruimer is het halve werk. Hierin is voor veel mensen de prijs het belangrijkste. Vergeet echter niet dat goedkoop soms niet het beste resultaat oplevert. Informeer daarom goed naar de voorwaarden, om te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan. Voor woningontruiming Zeeland kan je het beste een kijkje nemen op de website.

Hoe moet de woning worden opgeleverd?

Vooraf is het belangrijk goed te weten hoe de woning moet worden opgeleverd. Dit is in sommige gevallen gedeeltelijk, maar soms moet de woning casco worden opgeleverd en moet alles uit de woning. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld vloeren die eruit moeten worden gehaald.

Wat voor voorwerk kan je zelf doen?

De grootste kostenposten zijn vaak de manuren. Deze kan je verlagen door zelf al zoveel mogelijk spullen te verzamelen in dozen of zakken. Dit ruimt een stuk sneller op voor een ontruimer dan dat zij op de dag zelf alle losse spullen nog moeten inpakken. Daarnaast kan het je een gerust gevoel bezorgen als je zelf de spullen goed hebt ingepakt, bijvoorbeeld bij breekbare spullen.

Zijn er lokale regels waar ik mij aan moet houden?

Er zijn in sommige gevallen lokale regels waar men zich aan moet houden bij het ontruimen van woningen. Zo zijn er steeds waar bijvoorbeeld de inboedel niet op straat mag worden gezet. In dat geval moet er een opslagbedrijf worden ingeschakeld die de inboedel kan opslaan. Ruim voordat jouw woning wordt ontruimt kunt je het beste contact opnemen met jouw gemeente om naar de regels te vragen.