De zorgpolis van ZorgDirect is per 1 januari 2018 een restitutiepolis. Het uitgangspunt hierbij is dat je recht hebt op vergoeding van zorg, ongeacht van welke zorgverlener je die zorg krijgt. Praktisch betekent dit dat je zelf bepaalt naar welk ziekenhuis je gaat en door welke fysiotherapeut jij je laat behandelen. De betreffende zorgverlener moet wel aan de huidige kwaliteitseisen voldoen. 

 Als je zorg hebt gehad, wordt de rekening in de meeste gevallen direct naar ons gestuurd. Als deze toch bij jou op de deurmat valt, kun je de nota bij ons declareren. Als je op onze website klikt op ‘vergoedingen’ kom je bij een handig overzicht voor dit jaar. De vergoedingen zijn alfabetisch gerangschikt, dus je vindt snel datgene wat je zoekt. Bij ZorgDirect kun je veel zaken zelf regelen. Via Mijn ZorgDirect heb je inzicht in jouw zorgverzekering en eventuele rekeningen. Declaraties indienen kan gemakkelijk online en ook via de ZorgDirect Declaratie-app.

18+ en fysio nodig? Overweeg een aanvullende verzekering

Een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering is van een aantal zaken afhankelijk. Denk dan aan leeftijd en indicatie. Kinderen tot 18 jaar die op een bepaald moment fysiotherapie nodig hebben, krijgen 9 sessies vergoed. Indien nodig kunnen er nog eens 9 behandelingen bijkomen. De huidige basisverzekering voorziet niet in een fysiotherapievergoeding voor volwassenen zonder chronische aandoening. Je kunt je natuurlijk wel aanvullend verzekeren om toch voor vergoeding in aanmerking te komen. Bij ZorgDirect heb je de keus uit vijf aanvullende pakketten: Start, Slim, Extra, Plus en Top. Deze verschillen onderling in dekking en in maandbedrag. Je kunt online heel gemakkelijk een check doen om erachter te komen welke aanvullende verzekering het beste bij jouw situatie past. Voor persoonlijk advies kun je onze klantenservice bellen: 088 687 74 74.

https://www.zorgdirect.nl/