Msign studio
Image default
Bedrijven

Wat betekent ROI?

ROI is een bekende term in de economsiche sector en het staat voor Return On Investment. Het betekent lettelrijk rendement op investering, oftwel hetgeen jij terugkrijgt wanneer je tijd, geld of een andere vorm van investering in iets steekt. De ROI laat het rendement van een investering zien. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je dit kunt berekenen en waar het uit bestaat. Wanneer je de ROI wilt berekenen kun je de volgende formule toepassen:

 

ROI = (geschatte) opbrengst / investering (kosten) x 100%

 

Wanneer hier een negatief getal uitkomt betekent dit dat je verlies hebt gemaakt. De keerzijde is uiteraard dat je winst hebt gemaakt. In dit geval komt er een positief getal uit de formule.

 

Voordeel

 

Er zit een voordeel aan het berekenen van de ROI. Je kunt namelijk van te voren als berekenen of de investering die je wilt gaan doen het überhaupt wel waard is. Wanneer dit niet zo is kun je het plan beter schrappen en er niet aan beginnen. Dit is zeker van belang als je in zee zou willen gaan met één of meerdere investeerders van buitenaf.

 

Nadeel

 

Echter zitten er ook een groot nadeel aan het berekenen van de ROI. De formule houdt namelijk geen rekening met de risico’s van de investering. Een investering brengt namelijk altijd risico’s met zich mee. Alle risico’s van een bedrijf of onderneming worden met verschillende kerngetallen berekend bijvoorbeeld solvabiliteit en liquiditeit. Aan de hand van al deze getallen kun je voor jezelf uitzoeken of een inve4stering zich ook daadwerkelijk gaat terug betalen.

 

Marketing ROI duikt als begrip ook op in de wereld van de marketing. Deze variant wordt ook wel ROMI genoemd. Dit staat voluit voor Return On Marketing Investment. Door gebruik te maken van big data zijn de resultaten van extra campagnes steeds beter te zien, ondanks dat deze marketingcampagnes vrij moeilijk te meten zijn. Wanneer jij je SEO wilt gaan meten is ROMI een geschikte methode om dit te doen, maar wat is seo dan precies? Meer informatie over deze onderwerpen vind je op de website van Web Wings.

 

https://web-wings.nl/return-on-investment-roi-wat-is-het/