Msign studio
Image default
Bedrijven

Wat zijn flexibele verpakkingen?

Flexibele verpakkingen zijn kort gezegd alle verpakkingen die flexibel zijn. Het gaat hier dus niet om dozen, want deze kan je niet flexibel bewegen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een pak waar plakken kaas in zitten, dat je in de supermarkt kan kopen. Dit is gemaakt van plastic en is dus flexibel te bewegen.

Je kan het een klein beetje indeuken en het is soepel als je het oppakt. Het is dus ook niet verstandig om iets breekbaars hierin te vervoeren, maar het is handiger voor bijvoorbeeld je boodschappen, omdat je die zo gemakkelijk in de tas kunt doen en de verpakkingen zich een beetje naar elkaar aanpassen.  

Waar worden flexibele verpakkingen voor gebruikt?

Flexibele verpakkingen zie je sowieso vaak terug in de supermarkt. Veel etenswaren of dranken worden bewaard in een verpakking die flexibel is. Toch gebruiken steeds meer bedrijven ze. Als je tegenwoordig kleding bestelt, krijg je deze vaak ook niet meer in een doos, maar in een verpakking die gewoon beweegbaar is. Zoals al vermeld, zijn deze verpakkingen niet zo geschikt voor breekbare producten. Voor producten van glas of ander breekbaar materiaal, is het dus verstandiger om toch een doos aan te schaffen.  

Verpakkingen laten bedrukken

Wil je flexibele verpakkingen bedrukken? In een drukkerij is het mogelijk om je flexibele verpakkingen te laten bedrukken. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld je bedrijfsnaam op de verpakking kan laten zetten. Ook kan je een logo, de naam van het product, een omschrijving van het product of nog iets heel anders op de verpakking laten zetten. Door dit te laten doen door een drukkerij, zorg je ervoor dat jouw product wel herkenbaar is en dat mensen dus weten wat ze kopen. Het bedrukken van een verpakking is dus erg handig, ook als promotiemateriaal.

https://www.optimumgroup.nl/flexibele-verpakkingen