Msign studio
Alarmsysteem

Welk fietsslot is bestand tegen lockpicking?

Je hebt een splinternieuwe fiets gekocht. Het neusje van de zalm onder de fietsen, zo vertelde de verkoper. Nu maar hopen dat je er veel gebruik van kunt maken. Fietsen zijn zeer gewild door derden die er liever niet voor betalen, ze nemen de fiets liever gewoon mee, als jij even de winkel in bent.

Dit is een bekend gegeven, dus waarom je fiets niet voorzien van een goedgekeurd fietsslot. De beste beveiliging is een gepantserd fietsslot.

Deze sloten zijn zeker niet goedkoop, maar dat was jouw fiets ook niet. Een goed fietsslot voorkomt dat de fiets eenvoudig op een aanhanger gezet kan worden en meegenomen.

Leg je fiets vast aan een paal of iets dergelijks. De prijzen van een fietsslot lopen sterk uiteen, dat is ook het geval met de kwaliteit van het fietsslot. Bespaar niet op de verkeerde zaken. Een goed fietsslot is zijn geld meer dan waard.

Welke fietssloten zijn er?

De gewone meest bekende fietssloten zijn die sloten waarbij het wiel niet meer kan draaien wanneer je de fiets op slot zet. De op deze manier op slot gezette fietsen zijn eenvoudig op een aanhanger te plaatsen om er vervolgens mee weg te rijden. Daar sta je dan met je fietssleuteltje!

Beter is het om één van de volgende sloten te kopen: een kettingslot, een beugelslot, een spiraalslot, een kabelslot of een extra veilig slot namelijk het gepantserde slot.

Zorg voor een goedgekeurd slot. Let wel op dat de oudere sloten van axa eenvoudig te openen zijn met een lockpick techniek. Je kunt een slot zelf monteren, maar je kunt dit ook laten doen door de vakman. Op internet staan de sloten duidelijk zichtbaar met het prijskaartje erbij. Wanneer je een goed slot koopt, zorg dan altijd voor een reservesleutel en leg die thuis op een vaste plek.

Zet je fiets altijd op slot. Wanneer je fiets ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen toch wordt gestolen, dan moet je aangifte doen bij de politie. De verzekeringsmaatschappij keert niet uit zonder aangifte en het bewijs dat je fiets op slot stond. Je moet dus twee fietssleutels kunnen overleggen.

 

Moet je fiets altijd op slot worden weggezet?

Ja, is hierop het antwoord. Zelfs in de garage of schuur dien jij je fiets op slot te zetten. Ook opzij van het huis is dat verstandig. Je fiets wordt zo maar op een aanhanger gezet en weg is hij.

Dat kan natuurlijk met een eenvoudig slot ook gebeuren, kies daarom een degelijk fietsslot. Bespaar niet op deze kosten. Het bespaart je een hoop ergernis en gedoe. Wanneer je fiets uit de berging wordt gehaald en de berging was niet op slot, dan is er geen spoor van braak en zal de verzekering jouw fiets niet vergoeden.

Dus heb je een goede, dure fiets, dan is deze fiets het waard om een goed fietsslot er voor aan te schaffen en er een verzekering voor af te sluiten. Dit laatste kun je vaak meteen bij aankoop regelen in de rijwielhandel.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/