Msign studio
Image default
Woningen

Welke soorten vloeren zijn er?

Er zijn heel veel soorten, typen en materialen vloeren waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. De keuze voor een vloer is eindeloos. De vloer is een belangrijke bepaler van de sfeer in een ruimte. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende typen vloeren. Zo kun je zelf kiezen welk type vloer het beste bij jouw wensen past. Vloeren kun je online bekijken, maar je kunt vloeren in Amsterdam in het echt bekijken.

Laminaat

Laminaat is tegenwoordig een van de meest populaire vloeren en dat is niet zonder reden. Met een laminaatvloer kan je alle kanten uit. De planken bestaan uit meerdere lagen houtvezels met een kunststof beschermlaag die samengeperst zijn tot een vorm. Dit zorgt ervoor dat deze vloeren een uitstraling hebben van een houten vloer, maar een stuk goedkoper zijn. Tevens zijn laminaatvloeren erg onderhoudsvriendelijk. Bekijk laminaat in Amsterdam of shop de vloeren online.

Vinyl

Een vinyl-vloer is een kunststof vloer die aan de ondervloer gelijmd wordt. Hierdoor is dit type vloer erg geluidsdempend en makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn de prijzen van deze vloeren relatief laag. Woon je in een gehorig appartementencomplex? Dan is een vinyl vloer een mooie oplossing!

Houten vloeren

Een houten vloer is de crème de la crème onder de vloeren. Niets gaat boven een echte houten vloer. Elke plank heeft zijn eigen vorm en details. De warmte en sfeer die een echte houten vloer creëert is niet te overtreffen. Dit komt wel met een prijskaartje, want een houten vloer is een van de duurdere type vloeren. Je kunt een houten vloer na enkele jaren opschuren en van een nieuwe lak kleur voorzien. Wil je en tint lichter of een tint meer donker, geen probleem!  

PVC vloeren

Een PVC vloer is gemaakt van een hoogwaardige kunststof. Dit type vloer bestaat uit meerdere lagen met een harde transparante toplaag. Onder deze toplaag ligt een decoratieve laag. De decoratieve laag is erg bewerkelijk waardoor pvc vloeren in bijna alle kleuren en patronen verkrijgbaar is. Tegenwoordig is een pvc vloer bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. De PVC planken worden net als een houten vloer in losse vloerdelen aangebracht op een ondervloer.

Tegels

Tegels zijn een populaire keuze in de badkamer of keuken. Er zijn verschillende soorten tegels waar je voor kunt kiezen: stenen of keramische tegels. Deze tegels zijn bijna niet kapot te krijgen en kunnen dus tegen een stootje. Ze zijn slijtvast en worden niet snel bekrast. Daarnaast gaan tegels goed samen met vloerverwarming of in ruimtes met veel water. 

Betonvloeren

Waar betonvloeren vroeger voornamelijk in bedrijfspanden werd gelegd, zien we de laatste jaren een trend van betonvloeren naar woonhuizen ontstaan. Met een betonvloer creëer je gemakkelijk een moderne industriële look. Een betonvloer is bijna niet kapot te krijgen en heel erg onderhoudsvriendelijk. Echter heeft ook een betonvloer een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig, zodat er geen scheurtjes ontstaan. Een bijkomend voordeel is dat als je de betonvloer zat bent, je er gemakkelijk een vloer overheen kan leggen. 

 

https://www.evimvloeren.nl/