Msign studio
Image default
Zakelijk

Zakelijke telefoons verkopen? Vergeet de data niet te verwijderen!

Heeft u als bedrijf werktelefoons voor de werknemers en voor uzelf? Dan zal het vast voorkomen dat de telefoons op een gegeven moment niet meer voldoen en dat er een keuze wordt gemaakt om nieuwe werktelefoons aan te schaffen. De vraag is nu wat doet u met de oude telefoons. U kunt deze natuurlijk achter in een la stoppen en nooit meer aan denken, maar dat is zonde want er is nog mogelijk een mooie prijs voor te vangen.

Nu kunt u ervoor kiezen om de zakelijke telefoons te gaan verkopen, maar hoe doet u dat. Verkoopt u deze aan particulieren, laat u deze opkopen of verkoopt u deze aan een ander bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden die prima kunnen, maar het is wel belangrijk om te letten op de data die achter kan blijven op de mobiele telefoons. Verder in dit artikel wordt uitgelegd het zo belangrijk is om de data niet te vergeten en welke optie het beste is om voor te kiezen als u zakelijke telefoons wilt verkopen.

Veel persoonlijke data op telefoons!

De mobiele telefoon is een apparaat waar veel data op kan staan. En met name ook gevoelige data die absoluut niet op straat mag komen te liggen. Zo wordt er met mobiele telefoons veel op de mail gekeken, worden er berichten gedeeld en kan het zo maar zijn dat er veel foto’s op de telefoon staan die absoluut niet naar buiten mogen.

Bij het wegdoen van oude telefoons die nog bruikbaar zijn is het belangrijk dat u de telefoons helemaal leeghaalt en de data dus verwijderd. Als u zelf niet de kennis hebt om dit te doen, kunt u er ook voor kiezen om de data op de mobiele telefoons te laten verwijderen door een professionele IT partij. Deze partijen hebben bepaalde software die de garantie geven dat de data 100% veilig is.

Zijn de telefoons niet meer bruikbaar en worden deze weggegooid en het liefst gerecycled? Dan is het als nog handig om de data te laten vernietigen. Er zijn een hoop slimme mensen die van kapotte telefoons nog steeds de data kunnen halen. Kies daarom voor datadrager vernietiging. Dit is een dienst die door verschillende IT partijen wordt aangeboden. Deze dienst zorgt ervoor dat de datadrager door verschillende methodes wordt vernietigd.

Laat uw zakelijke telefoons opkopen!

Het beste kunt u kiezen voor het laten opkopen van de telefoons, want dit geeft een aantal voordelen. Ten eerste kunt u zelf misschien niet meer de data verwijderen of vernietigen als u de telefoon niet meer aan de praat krijgt. Dan zit er nog steeds data op, maar u komt er niet bij. De professionele IT partijen hebben wel de methodes hiervoor.

Ten tweede krijgt u een mooi prijsje voor de telefoons, en bent u in één keer af van een grote hoeveelheid.

Ten derde worden de apparaten opgehaald en hoeft u deze niet ergens naar toe te brengen. Er wordt een afspraak met u gemaakt voor het ophalen en u bent in één klap van alles af.

Ten vierde krijgt u certificaten voor het verwijderen of vernietigen van de data en kunt u laten zien dat u veilig omgaat met de data.

Tot slot bent u als ondernemer ook milieubewust bezig. Als bedrijf uitstralen dat u aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doet is een zeer positief signaal. U zorgt er namelijk voor dat de telefoons nog kunnen worden hergebruikt en er dus geen nieuwe telefoons hoeven worden te geproduceerd en er ook geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het wegdoen van de apparaten.