Msign studio
Image default
Bedrijven

Zo vind je je perfecte huurwoning

Ben je op zoek naar een woning maar heb je het idee dat er geen einde aan je zoektocht komt? De volgende tips kunnen je helpen om het proces te versnellen.

Een proactieve houding

Dit is misschien wel het belangrijkst tijdens je zoektocht naar een huurhuis in Hoorn: Je moet altijd actief en proactief zijn, anders worden de woningen constant voor je neus weggekaapt. Waarschijnlijk moet je hierdoor wel een beetje uit je comfortzone komen, maar het loont de moeite. Pak bijvoorbeeld vaker de telefoon als je een leuk huurhuis op het oog hebt en laat weten dat je interesse hebt en waarom. Pak na een bezichtiging nogmaals de telefoon om te zeggen hoe fijn je de rondleiding vond en dat het huurhuis in Hoorn perfect bij jou zou passen. Grote kans dat je stijgt op de kandidatenlijst. Vaak kom je ook sneller in aanmerking voor een andere woning, mocht het betreffende huis toch aan je voorbij gaan. Helaas is een mailtje op de huidige woningmarkt niet meer goed genoeg.

Je wensenlijst op- en bijstellen

Deze twee lijken misschien een gekke combinatie, maar wel een om je zoektocht zo effectief mogelijk te maken. Door een concreet wensenlijstje op te stellen, weet je sneller naar welk huurhuis in Hoorn je op zoek moet. Maak daarbij een volgorde van harde eisen en criteria die minder belangrijk zijn. Gedurende je zoektocht kun je dit lijstje dus makkelijk aanpassen. Was bijvoorbeeld een vaatwasmachine eerst een wens, dan kun je die als eerst afstrepen wanneer je ziet dat de woningen in jouw prijscategorie deze niet hebben. Hoe meer harde eisen, hoe moeilijker de zoektocht.

Netwerken voor een huurhuis in Hoorn

Het is een goede stap om je in te schrijven op websites en corporaties als je op zoek bent naar een huurhuis in Hoorn. Echter kan het nog een poos duren voordat je wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. Maak daarom handig gebruik van je netwerk. In het beste geval is je huidige buurman een makelaar die je om hulp kunt vragen. Je kunt echter ook kijken of er kennissen zijn die hun woning willen verhuren. Op sociale media komen vaak ook advertenties voorbij met leuke woningen. Daar kun je op reageren en heb je een grotere kans om uitgenodigd te worden voor een bezichtiging.

https://review-pagina.nl/