Msign studio
Image default
Beauty en verzorging

4 dingen die je moet weten over grove poriën voor een gezonde huid

voor zorgen dat wij er niet op ons best uitzien. Een verstopte porie hoeft geen grote gevolgen te hebben voor je huid, maar grove poriën kunnen wel duidelijk aanwezig zijn op je huid. 

Wat zijn poriën?

Poriën zijn een soort buisvormige openingen naar het huidoppervlak. Deze buisjes zijn verbonden aan een talgklier of zweetklier. Het talg dat geproduceerd wordt in de talgklieren, wordt via de poriën uitgescheiden naar de huid. Dankzij talg blijft de huid soepel en vettig. 

Hoe herken je grove poriën?

Poriën in je huid zijn nauwelijks zichtbaar. Als je grove of grote poriën hebt, dan zijn deze duidelijker te zien. Misschien kan jij je poriën al wel zien als je gewoon in de spiegel kijkt. In dit geval kan je duidelijk de kleine openingen in je huid zien. Grove poriën komen voornamelijk voor in je gezicht bij je neus, voorhoofd en wangen.

Hoe kom je aan grove poriën?

Naarmate je ouder wordt neemt het collageen in je huid af, waardoor deze slapper wordt. Ook de wanden van de poriën worden slapper bij een gebrek aan collageen, waardoor deze op kunnen rekken. Daarnaast kunnen grote poriën oprekken doordat ze verstopt raken. Poriën kunnen onder andere verstopt raken door; acne, vuil in het gelaat (make-up resten in de porie) of dode huidcellen die zich oprekken in de poriën.

 

Kun je grove poriën verkleinen? 

Vergrote poriën kunnen vernauwd worden, maar niet volledig verdwijnen. Toch kan er op verschillende manieren geprobeerd worden de poriën te verkleinen. Met cosmetica van Cotton Spa is het mogelijk om je poriën wel minder zichtbaar te maken of te camoufleren, maar hiermee kan jij je grote poriën niet verkleinen.

https://www.cottonspa.nl/blogs/news/grove-porien-dit-doe-je-eraan