Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagen in voortuin

Als jij je aanhangwagen vlak bij de openbare weg geparkeerd hebt dan loop je een groot risico op diefstal. Dit komt de laatste tijd helaas steeds vaker voor. Het is dus erg belangrijk dat je je aanhangwagen goed beveiligd. Dat moet natuurlijk altijd, niet alleen in de voortuin. Gelukkig staat de aanhangwagen al wel goed in het zicht in de voortuin. 

Parkeerpaal

Zet jij je aanhangwagen altijd op dezelfde plek? Een parkeerpaal is dan de perfecte uitkomst om diefstal te voorkomen. Graaf een parkeerpaal in de grond en iemand kan je aanhangwagen niet meer ongewenst meenemen.  

Wielklem

Met een aanhanger wielklem kan jij op iedere plek je aanhanger vastzetten. Een wielklem is dus ideaal voor mensen die geen vaste stal plek hebben. Door gebruik te maken van een wielklem krijg je een aanhangwagen niet meer van zijn plek af. 

Aanhangwagen verzekeren tegen diefstal

Een aanhangwagen die is standaard meeverzekerd met het trekkend voertuig. Maar wanneer je aanhangwagen niet is aangekoppeld is deze dus helemaal niet verzekerd. je kunt dan ook je aanhangwagen nog extra verzekeren voor bijvoorbeeld diefstal of schade. 

Het SCM keurmerk

Wil jij je aanhangwagen gaan verzekeren tegen diefstal? Een grote kans dat de verzekeringsmaatschappij je verplicht om een SCM gekeurd slot te gebruiken. Het SCM keurmerk is namelijk ontwikkeld door een groep van verzekeringen. Hun hebben ook aangetoond dat er bij gebruik van een SCM slot ook minder aanhangwagens gestolen worden. 

Eenvoudige tips om te voorkomen dat je aanhangwagen gestolen wordt

je kunt natuurlijk beter voorkomen dat je aanhangwagen gestolen wordt. Maar je kunt er ook voor zorgen mocht je aanhangwagen toch gestolen worden dat je hem makkelijker terug kan vinden. Dit kan je doen door je aanhangwagen herkenbaar te maken. Plak er bijvoorbeeld een unieke sticker op. Maak ook uit voorzorg een aantal foto’s van de trailer zodat je het ook altijd kan aantonen. Maar de beste manier is een GPS tracker monteren aan de aanhangwagen. Met zo’n tracker vind je altijd je aanhangwagen terug. En natuurlijk de meest effectieve manier om diefstal tegen te gaan is gebruik te maken van een slot.

ook kan je een aanhanger alarm installeren op de trailer. Wanneer iemand dan het slot probeert open te krijgen of een kabel probeert door te knippen gaat er een alarm af. Dit alarm zal de dief gegarandeerd afschrikken.

 

Andere aanhanger sloten

Er zijn allerlei verschillende soorten sloten waarmee jij je aanhanger op slot kunt zetten.

Wat zijn de opties

  • Kettingsloten

  • Parkeerpalen

  • Wielklemmen

  • Hang en discussloten

  • Steeksloten

  • Disselsloten

Alle sloten hebben natuurlijk hetzelfde doel, maar ze werken wel op een andere manier. Maar welk slot kan jij dan het beste gebruiken? Dat ligt aan de manier en waar je hem wil gaan gebruiken. Staat je aanhangwagen altijd op dezelfde plek? Dan is een parkeerpaal erg handig. Deze graaf je namelijk in en staat altijd op dezelfde plek. Staat hij nou steeds ergens anders? Dan is een onderbouw disselslot weer het makkelijkst. Je kan dan namelijk overal gemakkelijk en snel je aanhangwagen op slot zetten.  Erg gebruiksvriendelijk dus.

https://www.aanhangwagendirect.nl/