Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over Microsoft Dynamics NAV

Wie vandaag de dag op zoek is naar een geschikt ERP-pakket heeft de keuze uit verschillende soorten. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is een computerprogramma die gebruikt kan worden ter ondersteuning van alle bedrijfsprocessen. Van inkoop, voorraad en opslag tot productie, verkoop en financiën. Zo’n ERP-programma bestaat veelal uit verschillende kleine deelprogramma’s die elk ondersteuning bieden aan een specifieke taak. Hierdoor kunnen processen eenvoudig gestroomlijnd worden waardoor de gehele bedrijfsvoering efficiënter wordt.

 

Ook Microsoft biedt enkele ERP-pakketten aan, zoals bijvoorbeeld Microsoft Dynamics NAV. Dankzij de hulp van dit ERP-systeem is het mogelijk om de gehele organisatie te automatiseren. NAV is de opvolger van Navision en de voorloper van het huidige Microsoft Business Central. Wil je meer te weten komen over dit handige ERP-systeem? Lees dan even verder!

 

Hoe het ooit begon

 

Navision is de naam van een boekhoudpakket opgericht in 1983 in Denemarken. Microsoft besloot in 2002 om dit pakket over te nemen. Vervolgens heeft Microsoft Navision meerdere naamswijzigingen ondergaan. Wellicht herken je één van de volgende termen: Navision Solutions, Navision Financials of Microsoft Business Solutions. In 2005 heeft men besloten om de naam te veranderen in Microsoft Dynamics NAV, hoewel de meeste mensen nog steeds Navision gebruiken om dit ERP-pakket mee aan te duiden. 

 

De nieuwste versies van Navision

 

Microsoft Dynamics NAV heeft ondertussen meerdere updates ondergaan en er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. De Microsoft Dynamics 365 reeks, waar ook Microsoft Dynamics 365 Business Central onder valt, is de jongste telg. Het heeft in principe dezelfde functies als Microsoft Dynamics NAV, met als toevoeging diverse Cloud Services, waaronder Office 365. Het is dan ook een zeer modern ERP-systeem waar je als bedrijf nog lang mee vooruit kunt.

 

Het grote voordeel van een ERP-pakket zoals Navision


Het grote voordeel van een ERP-pakket zoals bijvoorbeeld Microsoft Dynamics NAV/Navision is dat het ondersteuning biedt aan verschillende processen die allemaal met elkaar verweven zijn. Microsoft Dynamics NAV is dan ook ontwikkeld om die enorme complexiteit tussen de verschillende processen binnen een bedrijf aan te kunnen. Microsoft Dynamics NAV is een zeer gebruiksvriendelijk ERP-systeem dat eenvoudig en snel op de eigen wensen en behoeften is af te stemmen. De meeste bedrijven stappen inmiddels over op Microsoft Dynamics 365 omdat dit het meest uitgebreide, moderne en inclusieve pakket is. Meer informatie over deze verschillende pakketten vind je op de website van Qexpertise.

https://www.qexpertise.nl/