Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Bladblazersbeoordelingen – Lees ze voordat je ze koopt

 

Een bladblazer is een handig hulpmiddel voor zowel thuis als zakelijk gebruik. Deze handaangedreven apparaten kunnen worden gebruikt op trottoirs en opritten, of zelfs in je tuin. Een bladblazer op gas gaat waar je maar wilt, maar ze zijn zwaarder en kosten meer geld dan bladblazers op een accu of een accu. Modellen met snoerloze elektriciteit leveren minder stroom dan modellen op gas en hebben doorgaans een beperkte batterijduur per batterijlading. Het belangrijkste voordeel van een snoerloos model is de draagbaarheid, wat belangrijk kan zijn als je de tool op het werk of in je vrije tijd wilt gebruiken.

Draadloos

Draadloze bladblazers hebben veel voordelen ten opzichte van hun tegenhangers met snoer. Snoerloze modellen kunnen bijvoorbeeld honderden uren werken voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Hoewel dit niet zo lang is als de looptijd van een bladblazer met snoer, is deze veel langer dan de vijf tot tien minuten looptijd van een model met snoer. De meeste snoerloze gereedschappen hebben ook een instelbare uitschakeling en zullen stoppen wanneer de accu leeg is of wanneer het gas is opgebrand.

Op batterij

Bij de meeste modellen bladblazers op batterijen is er een laadstation direct aan het handvat. Dit maakt het gemakkelijk om de tool van werk naar werk te brengen en betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verlaten van je huis. De meeste elektrische gereedschappen met snoer vereisen daarentegen dat je een snoer van je auto naar de winkel leidt, of dat je een oplader gebruikt terwijl je weg bent. Dit kan erg lastig zijn en duur zijn.

Gasaangedreven

Bladblazers op gas zijn doorgaans de beste keuze voor diegenen die een lichtgewicht en krachtiger gereedschap nodig hebben. In vergelijking met de elektrische variant zijn gasblazers lichter, minder krachtig en gemakkelijker op te bergen. Bladblazers met elektromotoren kunnen omslachtig zijn, vooral als je ze rond bloembedden en gazons moet verplaatsen. Het is een feit dat ze meestal ook duurder zijn. 

Er zijn verschillende soorten gasaangedreven blowers, en de meeste zijn er in twee varianten: directe aandrijving en roterende schroef. Een model met roterende schroef maakt gebruik van een schroef die draait om de roterende borstel te geleiden. Het werkt door gas onder druk te gebruiken, meestal opgeslagen in een brandstoftank of op de motor zelf. Ze zijn ook niet erg draagbaar, omdat ze de neiging hebben om het gas te gebruiken om een verbruikte motor op te laden in plaats van propaan, dus je wilt er zeker van zijn dat je deze in je voertuig verpakt. Bovendien zijn deze blazers alleen handig als je toegang hebt tot een open veld, waar ze zowel gemakkelijk te dragen als gemakkelijk te gebruiken zijn.

Denk voor het aankopen aan het doel waar je het voor gaat gebruiken. Voor tuinonderhoud kan je na het gebruik van de grasmaaier kun je direct de bladeren en gras opruimen. Zowel een bladblazer als grasmaaier wordt aangeboden door Gereedschap Expert.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/