Msign studio
Image default
Auto’s en Motoren

Bonus-malus ladder

De bonus-malus ladder bij een autoverzekering heeft betrekking op de schadevrije jaren die iemand rijdt. Dit heet vervolgens weer betrekking op de premie die iemand betaalt en nog beter op de korting die iemand krijgt op zijn maandelijkse premie. Omdat een autoverzekering verplicht is, wil je natuurlijk niet teveel betalen voor deze maandelijkse kosten. Het kan helpen om de schadevrije jaren op te bouwen, maar als je beginnend bestuurder bent, kun je hier nog niet zoveel mee. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken op Overstappen.nl, vindt je de voor jou goedkoopste autoverzekering. Je betaalt dan nooit teveel voor dezelfde verzekering.

Schadevrije jaren

 

Iemand die begint met zijn autoverzekering, bouwt op dat moment direct schadevrije jaren op. Wanneer hij een geheel jaar heeft gedaan zonder het claimen van schade bij zijn auto verzekering, krijgt hij een schadevrij jaar. Elk schadevrij jaar staat gelijk als 1 tree omhoog op de bonus-malus ladder. Wanneer hij nog een jaar schadevrij rijdt, komt hij dus op de tweede tree van de bonus-malus ladder enzovoort. Wanneer hij in een jaar schade claimt, gaat hij weer vijf stappen achteruit op de ladder. Dit is altijd hetzelfde aantal jaren, namelijk vijf jaar. Op deze manier gaat een bestuurder dus naar boven en naar beneden op deze ladder. Voor elke stap dat hij omhoog gaat, gaat zijn korting, ofwel bonus dus omhoog. Elke tree geeft meer korting en dat kan dus een leuke korting zijn op de maandelijkse kosten van de autoverzekering. Bij de tree die hij naar beneden gaat, gaat deze korting er wel helaas weer af. Mocht iemand nou direct aan het begin schade claimen, dan komt hij dus in de min ofwel malus te staan. Dat houdt zelfs in dat iemand een stukje meer autoverzekering gaat betalen. Hij zal zich moeten bewijzen door geen schade te claimen. Vervolgens kan hij gewoon weer korting krijgen op zijn autoverzekering wanneer hij voor meerdere jaren geen schade claimt.

Autoverzekering vergelijken

 

Wanneer je beginnend bestuurder bent, heb je nog niet veel aan de korting omdat je net start. Om dan alsnog een goedkope verzekering te krijgen kun je het beste verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je kan daarnaast een autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl. Je hebt dan direct de voor jou goedkoopste verzekering afgesloten zonder dat je hiervoor een hele hoop moeite hoeft te doen. Je autoverzekering vergelijken kan dus gemakkelijk en snel via Overstappen.nl.

 

http://overstappen.nl