Msign studio
Beauty en verzorging

Bruine vlekjes in het gezicht verwijderen | Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Heel veel mensen hebben last van pigmentvlekken, de ene al wat meer dan de andere. Vaak denken mensen dat dit gewoon aangeboren is en ze er niets aan kunnen doen terwijl dit vaak niet zo is. Pigmentvlekken kunnen uiteraard erfelijk zijn maar soms werken we ze zelf in de hand. Gelukkig zijn er dus wel dingen waarop je kan letten om pigmentvlekken tegen te gaan. Maar daarom is het belangrijk om te weten wat pigmentvlekken juist zijn.

 

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn de bruine vlekjes in het gezicht die je vind op je huid. Heel vaak zijn de meeste gewone zonnevlekjes omdat bepaalde delen van onze huid te vaak worden bloot gesteld aan de zon. Pigment maak je aan in de huid en dat is heel belangrijk want het beschermt ons immers tegen de UV stralen van de zon. Pigment zorgt dus voor ons mooie bruine kleurtje in de zomer en is eigenlijk een reactie als bescherming voor onze huid. Soms kan het ook zijn dat je te vaak in de zon komt en je te veel pigment aanmaakt. Het pigment wordt dan niet juist verdeeld over het hele lichaam waardoor je een soort ophoping krijgt. Dit resulteert dan in de bruine vlekjes op onze huid.

 

Oorzaken van pigmentvlekken

Zoals hierboven vermeld kan het zijn dat pigmentvlekken gewoon iets is dat bij jou in de familie zit. Dan is er helaas weinig aan te doen. Maar het kan ook zijn dat je door te vaak in de zon te zitten en dan nog onbeschermd, te veel pigmentvlekken krijgt. Het is dus heel belangrijk om niet té vaak in de zon te gaan zitten en je huid af en toe wat rust te geven. Smeer je ook altijd goed in met een zonnecrème.

 

Wat kan je tegen pigmentvlekken doen?

Heel vaak zijn pigmentvlekken niet levensbedreigend en kunnen ze ook geen kwaad. Ze verdwijnen vaak ook gewoon vanzelf. Maar het kan natuurlijk wel een bron van frustratie zijn als je een mooie, egale huid wilt. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om pigmentvlekken tegen te gaan. Probeer in de eerste plaats zo gezond mogelijk te eten en fit te blijven. Drink genoeg water en eet zo veel mogelijk groeten en fruit. Doe je dit al? Dan kan je een citroenmasker proberen. Meng het sap van een halve citroen met wat zout en olijfolie, smeer op de vlekken en laat 10-15 minuten inwerken. Reinig daarna goed met lauw water en herhaal dit 2 tot 3 keer per week voor een optimaal resultaat. Door het zuur van de citroen zal langzaamaan je bovenste huidlaag verwijderd worden, alsook dus de pigmentvlekken.