Msign studio
Image default
Aanbiedingen

De wereld van Usenet binnen handbereik

Usenet, misschien heb je er wel eens van gehoord. Op dit platform kun je over ieder onderwerp wat jou interesseert de discussie aangaan met andere mensen die ook geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Dit levert vaak mooie dialogen op en talloze nieuwe kennis. Het is namelijk ook mogelijk om bestanden met elkaar uit te wisselen. En geloof ons als we je zeggen dat je bestanden met informatie tegenkomt die je op het gewone internet niet zou vinden! Lijkt het gebruik van Usenet jou interessant maar vind je het ingewikkeld? Dan is dit blog echt iets voor jou. In dit artikel leggen we je de belangrijkste factoren kort en krachtig uit zodat jij binnen de kortste keren zelf aan de slag kan met het gebruik van Usenet. 

 

Kan ik direct beginnen? 

Voordat je gebruik kan maken van Usenet heb je een account nodig bij een Usenet provider. Eén van deze providers is Viper News. Met Vipernews Usenet heb je direct toegang tot ontzettend veel verschillende nieuwsgroepen die ieder een eigen onderwerp hebben. Het afsluiten van zo’n abonnement kan al vanaf een bedrag van €1,79 per maand, voor het geld hoef je het dus zeker niet te laten, zeker als je merkt welke waarde het je op korte termijn al op kan leveren. Gebruik je Usenet veel, wil je veel verbindingen kunnen maken en wil je een hoge downloadsnelheid? Dan kun je beter een iets duurder abonnement kiezen. Gelukkig biedt Viper News heel veel diverse pakketten aan zodat er voor iedere gebruiker een perfect aansluitend abonnement is. 

 

Hoe kom ik op het Usenet? 

Nu je een account hebt bij een Netwerkprovider kun je beginnen met het gebruiken van Usenet. Vanuit de provider krijg je de Usenet-credentials waarmee je kunt inloggen op het adres die je meegestuurd krijgt. Deze gegevens vul je in bij een ‘usenet-browser’. Wanneer je bent ingelogd bij deze browser kun je op zoek gaan naar bestanden. Met een normaal account is het overigens alleen mogelijk om te discussiëren in de diverse nieuwsgroepen. Wil je ook gebruik maken van de downloadoptie dan zul je eerst een NZB en een Usenet Client moeten downloaden. De bestanden die op het Usenet staan zijn versleuteld en daardoor niet rechtstreeks te downloaden. Eigenlijk is het bestand op Usenet enkel een weergave van wat er in het bestand staat en waar dit bestand te vinden is. De NZB leest deze informatie uit waarna de Usenet Client de download van deze informatie daadwerkelijk compleet kan maken. 

https://www.vipernews.com/nl/