Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom jij dit jaar nog een egelhuisje moet kopen!

Een egel is een dier dat we niet heel vaak zien. Waar een roodborstje of een eend nog wel eens gedag wil zeggen, is dit voor een egel een stuk lastiger. Daarnaast verkeren de egels op dit moment in groter gevaar dan ooit tevoren. Dankzij de keurig onderhouden tuin van bijna iedere Nederlander, kan de egel bijna geen beschut plekje meer vinden om te overwinteren. We mogen dit arme beestje natuurlijk niet aan zijn lot over laten en daarom wordt het tijd dat wij als mens iets doen. Gelukkig zijn er een boel oplossingen. Welke? Dat lees je in dit blog!

Jouw tuin tijdens de winter

Als we het hebben over het onderhouden van jouw tuin tijdens de winter, is de kans groot dat je wat vreemd kijkt. Er is namelijk helemaal niet zoveel onderhoud vereist aan je tuin tijdens de koudere maanden van het jaar. Tóch zorgen veel mensen ervoor dat hun tuin er helemaal spik en span bij ligt. Het gevolg? Er is geen beschutte plek meer waar de egel goed kan overwinteren.

We willen je daarom dringend adviseren om er volgend jaar in het najaar op te letten dat je bewust wat blaadjes, takken en misschien zelfs onkruid laat staan of liggen. Op deze manier bied je de egel een veilige plek tijdens de winter en zeg nou eerlijk: je gaat toch niet lekker in je tuin liggen zonnen tijdens de winter. 

Een egelhuisje

Ook zijn er andere mogelijkheden dan het loslaten van je tuin. Je kunt namelijk bij Vogelhuisjes.nl gemakkelijk een zogeheten ‘egelhuisje’ bestellen. Deze huisjes zijn logischerwijs speciaal ontworpen voor de egel en zijn winterslaap. Tijdens de wat koudere maanden van het jaar is het namelijk extra belangrijk dat de egel lekker zijn winterslaap kan gaan houden op een beschutte plek. Hier draagt een egelhuisje aan bij.

Je kunt jouw egelhuisje gemakkelijk online bestellen bij Vogelhuisjes.nl. Aarzel daarom niet en neem gerust een kijkje. Dankzij jou hebben de egels dit jaar namelijk een veilige plek om lekker tot rust te komen!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/