Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Een kitten als nieuwe huisgenoot? Zo zorg je ervoor dat jouw kleine pluizenbol snel gewend raakt!

Een kitten als nieuwe huisgenoot? Zo zorg je ervoor dat jouw kleine pluizenbol snel gewend raakt!

Wanneer je een kleine kitten in huis haalt, brengt dat niet alleen een grote verandering voor jou zelf mee, maar uiteraard ook voor jouw kitten. Hij of zij wordt namelijk wel even uit de vertrouwde omgeving gehaald om vervolgens in een totaal nieuwe en vreemde omgeving terecht te komen. Het is dan ook niet zo gek dat jouw kleine pluizenbol de tijd nodig heeft om aan alle veranderingen te wennen. Benieuwd hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw nieuwe kitten snel gewend raakt? Lees dan even onderstaande drie tips!

 

Het begint allemaal met een goede voorbereiding

Zoals voor zoveel dingen geldt: met een goede voorbereiding heb je de helft van het werk al gehad. Zo kun je jouw kitten de start geven die het verdient. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden ruim op tijd aanschaft, zodat je je daar niet op het allerlaatste moment nog druk om hoeft te maken. Items die sowieso niet mogen ontbreken zijn goed gevulde voer- en drinkbakjes, aan kattenbak inclusief grit, een mooi krabmeubel van krabpaal.nl en enkele speeltjes om jouw kitten mee te vermaken. Zet niet alles op één plek neer, maar zorg ervoor dat er voldoende afstand zit tussen de kattenbak, de voer- en drinkbakjes en het krabmeubel.

 

Gun jouw kitten de tijd om ‘de kat uit de boom te kijken’

Net zoals wij mensen het prettig vinden om een nieuwe omgeving op ons gemak te kunnen verkennen, vinden de meeste kittens het ook fijn wanneer ze de tijd krijgen om ‘de kat uit de boom te kijken’. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat jouw kitten zich de eerste dagen en soms zelfs weken wat meer zal terugtrekken en zich niet zo heel veel zal laten zien. Ga absoluut niets forceren, want dat werkt alleen maar averechts.

 

Zorg dat jouw kitten schuilplekjes heeft om zich terug te trekken

Aansluitend bij wat hierboven is geschreven is het belangrijk dat jouw kitten voldoende schuilplekjes heeft om zich terug te trekken. Wanneer jouw kitten deze schuilplekjes niet heeft, zal het alleen maar langer duren voordat hij of zij gewend raakt en zich veilig voelt. Katten begeven zich het liefst op grote hoogtes zodat ze het overzicht over hun omgeving hebben. Zorg daarom niet alleen voor schuilplekken op de grond, maar ook wat hoger in de ruimte.

 

https://www.krabpaal.nl/