Msign studio
Image default
Dienstverlening

Elektrostimulatie kan voor verschillende doeleinden ingezet worden

Elektrostimulatie is een therapeutische techniek waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om spieren of zenuwen te stimuleren. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder pijnbestrijding, spierrevalidatie en behandeling van aandoeningen als de ziekte van Parkinson, multiple sclerose en beroerte. Een van de meest gebruikte elektrostimulatieapparaten is de transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS), die populair is geworden als een niet-invasieve, niet-medicamenteuze manier om chronische pijn te bestrijden.

Het TENS apparaat werkt door elektrische impulsen met een laag voltage uit te zenden via elektroden die op de huid in de buurt van de pijnbron worden geplaatst. De impulsen gaan via zenuwvezels naar het ruggenmerg, waar ze de overdracht van pijnsignalen naar de hersenen blokkeren. Het TENS apparaat kan worden geprogrammeerd om verschillende frequenties en intensiteiten van elektrische stimulatie af te geven, afhankelijk van het type en de ernst van de pijn.

TENS therapie wordt als veilig beschouwd en heeft weinig bijwerkingen wanneer het volgens voorschrift wordt gebruikt. Het kan worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zoals fysiotherapie, massage en medicamenteuze tabletten, om chronische pijn te bestrijden. TENS therapie kan worden gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder artritis, rugpijn, nekpijn, menstruatiekrampen, rugpijn tijdens de zwangerschap, pijn van weeën tijdens de bevalling en neuro pathische pijn.

TENS therapie

Het TENS apparaat is gemakkelijk te gebruiken en kan zonder recept worden aangeschaft. De apparaten zijn klein en draagbaar, en kunnen discreet onder de kleding worden gedragen. Het is echter belangrijk dat u de instructies van de fabrikant opvolgt en advies vraagt aan een arts voordat u met een TENS therapie begint. In sommige gevallen is TENS therapie niet geschikt, zoals voor mensen met pacemakers, epilepsie of bepaalde huidaandoeningen.

Een van de voordelen van TENS therapie is dat het verlichting kan geven van chronische pijn zonder de noodzaak van medicamenteuze tabletten, die ongewenste bijwerkingen kunnen hebben. Bovendien kan TENS therapie worden gebruikt in combinatie met andere pijnbestrijdingstechnieken om de resultaten te verbeteren. Het is echter belangrijk op te merken dat TENS therapie geen remedie is voor chronische pijn, en dat het niet voor iedereen werkt.

Via tens.nl kunt u verschillende soorten TENS apparaten huren en kopen.

https://tens.nl/