Msign studio
Zakelijke dienstverlening

Gaat de traditionele werkruimte naar meer ontmoetingslocaties voor bedrijven?

Wanneer je kijkt naar de ontwikkeling van kantoorruimtes dan zien we een nieuwe trend in het flexibele werken bij de nieuwe generatie medewerkers van bedrijven. Hierbij is flexibiliteit het sleutelwoord en de trend die het verschil gaat maken voor bedrijven in de komende jaren. Je ziet nu al verschillende organisaties die hier slim op inspelen en leegstaande kantoorruimten gebruiken om er ontmoetingslocaties van te maken voor bedrijven. Het huren van kantoorruimte op een vaste locatie is straks minder in trek. Samenkomen op een centrale plek die met alle faciliteiten is ingericht en waar je met je collega’s uit de regio of klanten kunt afspreken. Tegenwoordig is de ICT dusdanig ondersteunend dat we op iedere werkplek ons werk kunnen doen.

Plaats onafhankelijk werken

We hebben al geconstateerd dat de ICT hier een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd en dat het werken op een fysieke centrale werkplek steeds minder interessant is voor werknemers. Regionaal werken en of thuis werken wordt steeds vaker gedaan en netwerkkantoren schieten nu al als paddenstoelen uit de grond. De nieuwe generatie stelt flexibiliteit en vrijheid hoog en een plek waar vooral de sociale aspecten met mede collega’s wordt onderhouden is hierbij belangrijk.

In de buurt werken

De huidige kantoorcomplexen als de Franklin business center Duiven zullen op termijn veranderen en deze wensen steeds meer gaan invullen. Regionaal werken met meerdere collega’s is wat de toekomst gaat brengen. Minder lange reistijden maar wel een professionele werkomgeving waar je met andere medewerkers kunt communiceren. Ook zal de communicatie met andere organisaties de lokale maak industrie alleen maar versterken en de vraag naar deze lokale ondernemers toenemen. Daar waar met lokale producten en diensten wordt gewerkt heeft vaak een beter aansluiting op de behoefte in de markt als ook de kansen voor ondernemers om hier optimaal op in te springen.

https://www.franklinbusinesscenter.nl/