Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Gevoelige maag bij honden

Als je een hond hebt of hebt gehad dan herken je het vast wel; een gevoelige maag. Dit is een veel voorkomend en vervelend probleem. Want honden kunnen je niet vertellen dat ze last hebben van hun maag. Maar voor jou als baas is dit ook niet prettig, je merkt namelijk wel dat je hond ergens last van heeft, maar je kan je vinger er niet goed op leggen wat het is. De darmen van de honden lijken in sommige opzichten op die van de mens. Honden kunnen namelijk ook last hebben van intoleranties of allergieën. Hierdoor zijn de darmen en de maag een stuk gevoeliger. Gelukkig zijn er bij honden een paar symptomen, hierdoor weet je eerder wat de oorzaak is van het rare gedrag. Een van de symptomen is het eten van gras, poep of mest. Daarnaast kan de hond veel winden en boeren laten. Als dit een keer voorkomt dan is het geen probleem. Maar als dit een regelmatig voorkomt, neem dan zo snel mogelijk actie. Anders loopt je hond er nog langer mee rond.

 

Spiek altijd even naar de ontlasting

Een slechte ontlasting wordt niemand blij van, en honden zeker niet. Gelukkig is slechte ontlasting snel te zien bij honden. Als jij jouw hond uitlaat is het verstandig om af en toe een blik te werpen op de ontlasting. Zo kan jij zien of je hond diarree heeft of vaste uitwerpselen. Als je hond vaker diarree heeft kan dit betekenen dat de hond last heeft van de maag, neem in dit geval contact op met de dierenarts of houdt bij wat je hond nou eigenlijk eet op een dag.

 

De symptomen

Als je niks merkt aan de ontlasting, maar nog steeds wel iets aan de hond kunnen dit de symptomen zijn van een gevoelige maag. Vaak hebben de honden met een gevoelige maag een opgebolde rug, een aangespannen buik en poten die iets te veel onder het lichaam staan. Daarnaast kan de hond gras eten, winderig zijn, braken en de hond kan kreunen. Een tip van ons; wissel niet te vaak met voeding en ververs het drinkwater regelmatig.

 

Meer weten over gevoelige honden?

Gevoelige honden hebben een gevoelige maag Als je een van de symptomen een langere periode merkt, probeer dan eens ander voer uit. Bij de partij Bellfor hebben ze speciaal voer voor honden met een gevoelige maag en/of darmen. Zo weet je zeker dat je het juiste voer aan je hond geeft.

https://nl.bellfor.info/