Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Help! Is mijn stofzuiger kapot?

Help! Is mijn stofzuiger kapot?

In de meeste huishoudens is een leven zonder stofzuigers onmogelijk. Dit huishoudelijke apparaat is wellicht wel het meest gebruikte artikel in de Nederlandse huishoudens, misschien wel over de hele wereld. Het is dan wel zo prettig als de stofzuiger het naar behoren doet en geen kuren vertoond. Het is namelijk wel een apparaat waar je op wilt kunnen rekenen. Het komt wel eens voor dat de stofzuiger op den duur zijn zuigkracht verliest of dat de stofzuiger er uit het niets mee ophoudt. De meeste mensen zijn geneigd om de stofzuiger bij het grofvuil te zetten en een nieuwe aan te schaffen terwijl dit in de meeste gevallen helemaal niet nodig is. Wil je weten welke stappen je eerst kunt ondernemen? Lees dan snel verder. 

Mijn stofzuiger start niet meer 

Het meest vervelende en misschien wel meest voorkomende probleem is dat een stofzuiger helemaal niet meer aangaat. Als dit het geval is zijn er een aantal dingen die je kunt controleren voordat je halsoverkop een nieuwe stofzuiger besteld. Check, check dubbelcheck: controleer of de stekker wel in het stopcontact zit. Zit dit helemaal goed? Kijk dan of alle onderdelen wel goed zijn aangesloten. Misschien zit het filter per ongeluk los of zit het snoer ergens achter vast. Zit dit ook allemaal goed? Een beschadigd snoer is in veel gevallen de oorzaak van een stofzuiger die niet meer aangaat maar soms ligt het probleem ook bij de schakelaar. In de meeste gevallen is een stofzuiger nog prima te repareren met nieuwe stofzuiger onderdelen en is het dus niet nodig om een nieuwe stofzuiger aan te schaffen.  

Mijn stofzuiger zuigt niet goed

Wanneer je stofzuiger nog wel aangaat maar je tijdens het stofzuigen merkt dat de zuigkracht niet is wat het hoort te zijn kun je aardig gefrustreerd raken. Vaak is het probleem een stuk makkelijker op te lossen dan je zou denken. Het eerste wat je kunt doen is controleren of er geen verstoppingen in de slang of stang zitten. Deze verstoppingen kunnen ervoor zorgen dat de stofzuiger zijn werk niet goed kan doen. Zijn beide onderdelen helemaal vrij? Dan is het tijd om het filter te controleren. Bij een vieze filter is de stofzuiger niet meer in staat om vuil goed op te nemen. Gelukkig zijn deze filters ook gemakkelijk te vervangen. Check de website van Fixpart.nl wanneer je op zoek bent naar een nieuwe filter voor je stofzuiger.  

 

https://fixpart.nl/