Msign studio
Image default
Beauty en verzorging

Het ontstaan en de ontwikkeling van Squalan

Maak kennis met de producten van Squalan bij Cotton Spa! Ontstaan vanuit de natuur en gevonden door twee gepassioneerde ervaringsdeskundigen, die zelf in hun leven alles geprobeerd hebben op het gebied van huidverzorging. Squalan is het resultaat van een lange zoektocht naar de ideale huidverzorging, de producten werken verzachtend, kalmerend en herstellend. 

De producten van Squalan 

De producten van Squalan welke wij bij Cotton Spa verkopen zijn 100% plantaardig. Bevatten geen alcohol, parfum, parabenen of onnodige toevoegingen. Ze zijn niet getest op dieren en allergeen vrij. Ze zijn dus geschikt voor een ieder die op zoek is naar een veilige en betrouwbare verzorging voor de huid! 

Maar wat is en doet Squalan? 

Squalaan wordt gebruikt in cosmeticaproducten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De producten van Squalan bevatten 100% squaleen. Deze wordt gewonnen uit suikerriet en is de meest pure en duurzaamste vorm. it in tegenstelling tot vormen welke worden verkregen uit haaien of olijven. Omdat squaleen snel zijn werking verliest bij het blootstellen aan lucht wordt deze bewerkt tot squalaan. Dit is een olie welke door de huid wordt herkent als ‘huideigen’. Hierdoor is het zeer effectief om de huid te herstellen, verbeteren en te beschermen. 

Vette of droge huid? De oplossing… 

Squalaan is in staat om zich volledig aan de behoefte van de huid aan te passen. Hierdoor is het niet alleen ideaal om een droge huid minder droog te maken en te voorzien van een dosis hydratatie, maar kan ook een vette huid dit goed gebruiken om minder vet te worden. Het verstopt de poriën niet en blijft niet op de huid liggen doordat squalaan een droge olie is. 

Squalan zelfs geschikt voor huid met eczeem en kinderhuidjes! 

Dit prachtige merk mag zich zelfs Winnaar van de Internationale Allergy Certified Award for “best product chosen by consumers 2018” noemen! Dit komt doordat er geen ingrediënten gebruikt worden die allergische reacties kunnen veroorzaken. De producten kunnen veilig gebruikt worden door kinderen en mensen met een extreem gevoelige huid. Zo is het ook de uitkomst voor een huid met eczeem! Dat komt doordat Squalan een fijne huidolie is die de ontstekingssymptomen en pijn bij eczeem kan verzachten, hierdoor is er direct verlichting op de huid merkbaar. 

Maar ook voor huidverslapping! 

Squalaan komt van nature voor in de huid maar neemt met de jaren af. Hierdoor verliest de het zijn veerkracht, glans en elasticiteit. Hoe fijn dat wij dit op deze manier weer terug kunnen geven aan onze huid? Het is namelijk in staat om zich volledig aan de behoefte van de huid aan te passen. 

Al met al is dit DE oplossing om weer het beste uit jouw huid te halen, en ervoor te zorgen dat je in een paar simpele stappen jouw dagelijkse routine volbrengt! Squalan kiest voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van de huid versterken en ondersteunen. Squalan is het antwoord voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en 100% natuurlijke huidverzorging!https://www.cottonspa.nl/collections/squalan