Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Het voorbereiden van een bouwplaats

De vergunning voor het bouwen is binnen. Nu is het doel om zo snel mogelijk te beginnen met de bouw, maar eerst moet de bouwplaats ingericht worden. Zo kunnen alle processen tijdens de bouw soepel verlopen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk! In deze blog geven wij u tips over hoe u uw bouwplaats goed inricht.

 

Tip 1: Elektriciteitsvoorziening

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder elektriciteit, dat geldt ook voor op een bouwplaats. Het elektriciteitsnet wordt op deze plaatsen ook steeds uitgebreider. Met de inzet van kranen, voertuigen en andere elektrische apparatuur is een beetje power niet te missen. Daarom raden wij het dan ook aan om deze voorziening op tijd aan te vragen, net als ander materieel en water.

 

Tip 2: Waterpomp

Meestal is er niet extreem veel water nodig op een bouwplaats. Maar wanneer er water nodig is, dan is het handig dat dit goed werkt. Het komt wel eens voor dat de druk achter het water niet optimaal is, dit komt door de grote afstand tussen de bron en de bouwplaats. Een aanrader is dan ook om voor een extra waterpomp of een grotere aansluiting te zorgen. Zo zorgt u voor genoeg druk en dus een goede watervoorziening.

 

Tip 3: Efficiënte inrichting

Efficiëntie is key, ook bij de inrichting van de bouwplaats. Bepaal ook of u de bouwketen op uw terrein wilt plaatsen of dat deze ook buiten het terrein geplaatst kan worden. Soms is het van de gemeente toegestaan, zodat u ook meteen alle bestrating in orde kan maken. Daarnaast komen er natuurlijk ook (opslag)containers en bouwhekken op het terrein te staan. Met het logisch inrichten van deze objecten, kunt u het bouwproces een stukje makkelijker laten verlopen.

 

Tip 4: Slim afzetten van het terrein

Om ervoor te zorgen dat niet zomaar iedereen uw bouwplaats betreedt, is het een goed plan om deze af te zetten. Dit kan door middel van bouwhekken. Tijdens sommige werkzaamheden in het bouwproces is het ook slim om verkeerskegels bij u te hebben. Hiermee kunt u tijdelijk een gevaarlijke situatie afzetten. Zo maakt u de bouwplaats net nog iets veiliger. Wilt u een verkeerskegel kopen? Neem dan eens een kijkje bij Visser & Visser.

https://www.visserenvisser.nl/

Gerelateerde artikelen

Bladblazersbeoordelingen – Lees ze voordat je ze koopt

Leg een prachtige grasmat neer door kunstgras te kopen bij deze specialist

Met deze kennis ontdek je gemakkelijk de wereld van usenet!