Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Is een e-sigaret anders dan een gewone sigaret?

Je zult ze vast wel eens een e-sigaret gezien hebben en je weet ook vast wel dat ze anders zijn dan de reguliere sigaret. Maar weet je ook wat de verschillen tussen de beide manieren van roken zijn? En wat er komt kijken bij een e-sigaret? We vertellen je er alles over in deze blog. 

Wat is een e-sigaret eigenlijk?

Voor we de verschillen uit gaan leggen is het goed om eerst even bij het begin te beginnen. Want wat is een e-sigaret? De e-sigaret is een elektronische sigaret waarin een vloeistof, de e-liquid, verdampt wordt. Die verdamping vindt plaats dankzij een klein gloeidraadje, de coil, dat de e-liquid verwarmt en verdampt zodat jij het kunt inhaleren. De stroom daarvoor wordt opgewekt door een batterij, die je net als die van je telefoon gewoon kunt opladen. 

E-liquids en smaken

Bij reguliere sigaretten zit er verschil in smaak tussen de verschillende merken en de hoogte van het nicotinegehalte, maar daadwerkelijke toegevoegde smaakjes zijn niet meer toegestaan. Bij e-sigaretten is dat nóg wel het geval, daar kun je kiezen uit honderden verschillende smaken. Dit gaat echter verboden worden in Nederland, omdat de zoete en fruitige smaakjes een te aanlokkelijke werking op jongeren hebben. 

Zijn e-sigaretten gezonder dan reguliere sigaretten?

Je vraagt je wellicht af of een e-sigaret ook gezonder is dan een gewone sigaret. Laten we alvast het woord gezond vermijden, gezond is het namelijk niet. Wel is het minder ongezond dan reguliere sigaretten. Er zitten namelijk minder schadelijke stoffen in en het is ook minder geconcentreerd. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen ongezonde stoffen in e-sigaretten zitten, want die zitten er wel degelijk in. Lees je dus goed in voor je een e-sigaret koopt.

Meer weten over e-sigaretten?

Wil je nou nog meer weten over de verschillen of over de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van een partij zoals Smokesmarter. Zij kunnen je alles vertellen over e-sigaretten en hebben een uitgebreid assortiment waar je uit kunt kiezen.

https://www.smokesmarter.nl/