Msign studio
Image default
Auto’s en Motoren

Je auto verkopen, enige tips

Waardebepaling

Als je een auto verkopen wilt, zijn er diverse bronnen om de mogelijke waarde ervan vast te stellen. Je zou kunnen beginnen met de ANWB-koerslijst. Dat kan online. Je zou ook naar de autodealer kunnen gaan, waar ze het onderhoud aan je auto doen. Daar zullen ze een goed idee hebben van de prijs waarvoor jouw auto verkocht zou kunnen worden. Als je er een andere auto zou kopen, kan je natuurlijk onderhandelen over de prijs van je huidige auto. Ook kan je op websites kijken, zoals autotrader.nl, autoscout24.nl, tweedehandsauto.nl, bovag.nl en nog veel meer.

Papieren

Alle eigendomspapieren van de auto dienen natuurlijk in orde te zijn, het onderhoudsboekje bijgewerkt, de APK-keuring moet nog geldig zijn, en het zou goed zijn als de auto verzekerd is. Als de auto is verkocht, dien je een vrijwaringsbewijs te ontvangen van de koper, anders blijf je verantwoordelijk voor de auto. Op de website van de RDW vind je daar meer informatie over.

Tellerstand

De RDW kan op verzoek je een verklaring geven of de tellerstand juist kan zijn of niet. Er bestaat namelijk de wettelijk verplichting van RDW-erkende bedrijven om tellerstanden te registreren van personen- en lichte bedrijfsauto’s. Door die registratie is de RDW in staat aan te geven of een tellerstand zich binnen het te verwachten bereik bevindt.

Eerste indruk telt

Als je de auto online wilt aanbieden, dan zijn mooie foto’s van de volledig opgepoetste auto een goed begin. Wees niet zuinig met de foto’s. Als er delen van de auto niet op de foto’s zijn te zien, kunnen geïnteresseerden achterdochtig worden. Zoals ook met de tellerstand, is het belangrijk het vertrouwen van potentiële kopers te winnen. Als er een geïnteresseerde komt kijken, moet de auto natuurlijk ook glimmen en wees voorbereid door de papieren bij de hand te hebben en met antwoorden op mogelijke vragen. Als de geïnteresseerde vindt dat zij/hij tijd verliest met jou, dan is dat een gemiste kans.

Verkoopkanalen

Twee verkoopkanalen zijn al genoemd, namelijk je dealer en websites gericht op auto-in- en verkoop. Een goede optie zijn ook virtuele marktplaatsen, zoals marktplaats.nl en speurders.nl. De sociale media zijn ook nuttig. Facebook biedt “Marketplace”. Er is een Facebook pagina “Kopen en verkopen auto’s in Nederland”. Het kan natuurlijk absoluut geen kwaad om op al je eigen pagina’s een aankondiging te zetten. Wellicht ben je lid van groepen, waarin je de auto kunt aanbieden.

 

Gerelateerde artikelen

Voor een gedegen rijopleiding ga je naar Rijschool Amsterdam

Geen mooiere auto dan een Volkswagen Golf occasion in Gelderland

Occasion Renault Zoe