Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Mannen en mode is dat een rare combinatie?

Van vroeger uit is de manier waarop we ons kleden al een vorm van kunst. Een manier om jezelf te uiten en te laten zien wie je bent of wie je vooral niet bent. Tegenwoordig zien we mensen in meeste adembenemende outfits. Het is dan ook een understatement dat kleding alleen iets is waar vrouwen zich mee bezig houden.

 

Steeds meer mannen hechten waarde aan hoe ze eruit zien en wat ze dragen. Wat je draagt is een verlengde van je persoonlijkheid en daar wordt men steeds bewuster van. Door de komst van social media en influencers wordt men zich steeds bewuster van hun uiterlijk verschijn. Vroeger waren kledingtrends voornamelijk te zien bij vrouwen, maar steeds meer mannen houden zich hier ook mee bezig. De cargobroek is voor zowel mannen als vrouwen niet meer weg te denken, terwijl de skinny jeans nog geen 4 jaar geleden het straatbeeld was. 

 

Mannen houden zich ook steeds vaker bezig met het opleuken van een outfit. Voorheen waren het voornamelijk petten die mannen droegen als accessoire, maar tegenwoordig zijn tasjes, hoeden en sokken ook  accessoires die mannen gebruiken om hun outfit te personaliseren. Steeds vaker dragen mannen felgekleurde sokken om een outfit op te leuken. De sokken worden door mannen gebruikt als accessoire om hun outfit kleur te geven. Vaak zijn het langere sokken met een kleurrijke print die te zien is tussen de enkel van de schoen en het begin van de broek. Hierdoor kan er een kleurtje gegeven worden aan een soms wat basic of nette outfit. 


Tassen zoals crossbody bags zijn een geliefd item bij de mannen. Al sinds 2017 is de accessoire niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is ook nog eens ontzettend handig, omdat er in een tas extra spullen mee kunnen die anders thuis hadden moeten blijven Tot slot is de hoed een echte gamechanger. De heren hoed is een item die iedere man zeker in zijn kledingkast moet hebben, om iedere outfit een exclusieve tint te geven.

https://www.hoedenonline.nl/heren/hoeden