Msign studio
Image default
Aanbiedingen

Met deze kennis ontdek je gemakkelijk de wereld van usenet!

Usenet kan een hoop bieden, maar om hier gebruik van te maken moet je eerst de begrippen kennen. Deze usenet begrippen zijn namelijk nodig om te discussiëren en te downloaden binnen nieuwsgroepen. In deze blog bespreken we de belangrijkste elementen binnen usenet. Wanneer je de betekenis hiervan kent, weet je al voor een groot deel wat je kan verwachten binnen het systeem. Lees dus gauw verder en maak het makkelijk voor jezelf!

 

Het betreden van nieuwsgroepen

Door servers te betreden, krijg je toegang tot verschillende nieuwsgroepen. Er zijn zowel betaalde servers (payservers) als gratis servers (free servers). Natuurlijk zijn deze free servers beperkter dan de payservers. Het ligt er maar net aan waar je naar opzoek bent als gebruiker. Een payserver heeft vaak voordelen op het gebied van retentie, downloadsnelheid en de service. 

 

Bestanden zoeken

Om bestanden te zoeken, heb je NZB nodig. De NZB kan namelijk het gewenste bestand zoeken en herkent de inhoud van een bestand. Op deze manier vind je het bestand waar je naar opzoek bent. Er zijn verschillende NZB-websites waar je gratis kan zoeken naar bestanden. 

 

Bestanden downloaden

Om bestanden te downloaden heb je een nieuwslezer nodig, oftewel een usenet client. Deze nieuwslezers zorgen ervoor dat je nieuwsgroepen kan betreden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je in deze groepen berichten kan ontvangen en verzenden. Ze zorgen er ook voor dat je bestanden kan downloaden. Een client heb je dus nodig in combinatie met een NZB. 

 

SSL-encryptie

Dankzij de SSL-encryptie kan je veilig werken binnen usenet. Deze encryptie zorgt er namelijk voor dat je anoniem bent. Niemand kan jouw IP-adres traceren en er wordt geen logboek bijgehouden, waarin jouw activiteiten staan. Het is wel belangrijk dat je jezelf handmatig voorziet van deze SSL, bij een aankoop van een abonnement.

 

https://www.vipernews.com/nl/